Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азарова підуть з уряду. Його змінять донецький губернатор і людина Пінчука?

Вівторок, 27 січня 2004, 12:56
Віце-прем’єр та міністр фінансів Микола Азаров може залишити свої посади в уряді. Про це пише "Львівська газета з посиланням на джерела, близькі до уряду.

Джерело газети відзначило гучні відставки міністра економіки Валерія Хорошковського та голови Держкомпідприємництва Інни Богословської, які вдалися до такого кроку на знак незгоди з діями пана Азарова.

"Зважаючи на те, що обидва відставники є близькими до Віктора Пінчука, відразу ж з’явилися припущення, що таким чином неформальний лідер "трудовиків" прагне послабити позиції Миколи Яновича – однієї з найближчих до президента осіб", - пише видання.

Джерела "Газети" припускають, що, скоріше за все, Азарова переведуть на посаду голови координаційної ради ЄЕП як представника України, що безпосередньо займався цим проектом.

Співрозмовники видання також висловили переконання, що посади віце-прем’єра та міністра фінансів розділять між двома особами.

Джерела припустили, що місце першого віце-премєра можуть посісти донецький губернатор Анатолій Близнюк, оскільки квота першого віце-прем’єра належить "Регіонам України", або міністр транспорту Георгій Кірпа.

Натомість, на думку джерел видання, посаду міністра фінансів обійме близький до Віктора Пінчука Ігор Мітюков, який нині є послом України у Великобританії і який з 1994 по 2001 рік працював на посаді міністра фінансів.

Окрім цього, за даними "Львівської газети", говорять про можливість переїзду у столицю львівського губернатора Олександра Сендеги, якого "Кірпа нібито хоче бачити на чолі "Укрзалізниці".

На запитання кореспондента "Газети", чи справді пропонували йому посаду начальника "Укрзалізниці", голова ЛОДА Олександр Сендега розсміявся і відповів: "Уперше чую про це від вас. Але я матиму це на увазі і поцікавлюся".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування