Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" і сніг зірвали "одобрямс" політреформи Кучми

Вівторок, 27 січня 2004, 13:39
На Одещині перенесено проведення громадського форуму на підтримку політичної реформи через снігові замети.

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", 27 січня 2003 року одеська влада відмінила проведення так званого "Громадського форуму по підтримці політичної реформи" через складні погодні умови.

Втім, на думку представників одеської опозиції, "головна причина [перенесення] – у активній громадській позиції одеситів, які вже неодноразово останнім часом висловлювали своє бажання обирати президента всенародно, а не номенклатурно".

Як повідомив керівник одеського регіонального штабу блоку "Наша Україна" Володимир Курінний, "влада боїться своїх громадян. Сценарій Банкової по організованому "одобрямсу" провалився".

Також прес-служба повідомляє, що біля стін Українського театру, де мав проходити "форум", о 9.30 зібралось понад 200 пікетників від багатьох політичних та громадських об’єднань міста. Головна вимога пікету була концентровано викладена на плакаті: "НЕТ - третьему сроку Кучмы! ДА – всенародным выборам президента!".

Перед присутніми виступив представник регіонального штабу Блоку "Наша Україна", голова Громадянського виконкому Одеси Андрій Іщенко, який заявив, що демократичні сили Одещини не допустять намагання влади шляхом обману провести зібрання, на якому планується "від імені всіх одеситів підтримати плани Кучми будь-якою ціною обмежити народ права обирати президента України".

Учасники пікету також спробували зустрітися з головою оргкомітету форуму, щоб потрапити до складу учасників заходу, але він відмовився зустрітися з представниками "Нашої України", СПУ та БЮТ.

В той же час, представникам "Нашої України" вдалося не допустити схвалення резолюції форуму громадськості Тернопільщини на підтримку політреформи.

Як зазначає прес-служба, після "переконливого та аргументованого" виступу народного депутата Ярослава Джоджика (УНП) в Тернопільському драмтеатрі голова оргкомітету відмовив у слові іншому народному обранцю Іванові Стойку (НРУ), що викликало неспокій у залі.

На сцену також піднялися депутати-"нашоукраїнці" з обласної ради Євген Рій, Ігор Качмарський, Володимир Болєщук, Віталій Шафранський Та Роман Басараба, які вимагали надати слово.

У цей час губернатор області Іван Курницький спробував поставити резолюцію форуму на голосування, однак не отримав підтримки залу. За словами Ярослава Джоджика, голосувало "за" від сили 50-60 чоловік з 400 присутніх. Організатори кілька разів ставили це питання на голосування, однак бажаного результату так і не отримали.

Депутат також зазначив, що у підсумку "владі у повністю своїй аудиторії (людей зранку таємно звозили з усіх районів області, а вхід до залу було заблоковано правоохоронцями) не вдалося нічого зробити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування