СУД ЗАКРИВ "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ"

Вівторок, 27 січня 2004, 23:00
28 січня 2004 року Шевченківський районний суд Києва виніс рішення про закриття газети "Сільські вісті" за позовом Єврейського антифашистського комітету.

Про це "Українській правді" повідомив народний депутат, член Соціалістичної партії Микола Рудьковський.

Обвинувачення з боку комітету базувалося на "осуді двох статей професора МАУП Василя Яременка по проблемі єврейства в Україні".

При цьому рішення залишило без уваги саму книгу, із якої був зроблений передрук та зміст статей професора Яременка, а спрямовано тільки проти газети "Сільські вісті".

Микола Рудьковський зазначив, що подібне рішення є "політичним замовленням із боку президентської адміністрації" і таким чином суд "розправляється з найбільшою українською опозиційною газетою".

"Не хотілося б, щоб використовувалися публікації на рекламних умовах для закриття популярних газет", - зазначив він.

Рудьковський також наголосив, що ухвалення подібних рішень може призвести до зростання антисемітських настроїв у суспільстві, оскільки "Сільські вісті" читають прості люди, для яких газета є "єдиним джерелом правди серед моря брехні пропрезидентських каналів".

Рудьковський повідомив, що Соцпартія ухвалила відповідну заяву з приводу закриття газети, де вказується, що це "продуманий хід адміністрації президента, щоб створити сум'яття в суспільстві, розпалити міжетнічну ворожнечу, а потім сказати, що єдиним гарантом стабільності в державі є Кучма".

Депутат висловив сподівання, що Єврейський комітет, якщо він не заангажований адміністрацією президента, перегляне своє рішення і, можливо, відкличе позов.

Він також повідомив, що зараз група юристів готує позов до Апеляційного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування