Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сендак звільниться лише з Медведчуком

Середа, 28 січня 2004, 10:15
Михайло Сендак найближчим часом проведе прес-конференцію з приводу заяви екс-голови Львівської ДПА Сергія Медведчука про те, що він обов'язково звільнить Сендака з посади голови облради.

Про це він сказав в інтерв'ю "Львівській газеті", коментуючи інтерв’ю Сергія Медведчука Українській правді.

Сендак заявив, що "із задоволенням написав би заяву, але разом із Медведчуком, бо це гальмо, яке скоро закінчиться. Медведчук – це гальмо Львівської області".

Також Сендак додав, що залишить "посаду голови облради, якщо на це буде воля народу".

"Твердження пана Медведчука про те, що поки Сендак не напише заяву на звільнення, жодна сесія не відбудеться - це свідоме блокування роботи облради, щоб на найближчій сесії не розглядали питання щодо діяльності управління автотранспорту ЛОДА та діяльності ВАТ "Укртелеком", - вважає Сендак.

На думку Сендака, щоб "не висвітлити ті порушення, які чинять в управлінні транспорту, де відкрито продають тендери на маршрути, де немає графічності та прозорості цін, вони хочуть блокувати роботу сесії".

"Депутат зобов’язаний з’явитися на сесію, бо представляє виборців. І він повинен голосувати. А вже як він голосуватиме – залежить від депутата", – говорить Сендак.

В той же час депутат облради, голова депутатської групи "Ділова Львівщина" Михайло Брегін вважає, що звільнити Сендака Медведчуку вдасться лише за умови переходу до його фракції низки депутатів з інших груп та позафракційних.

"Зараз в обласній раді до "Нашої України" входить 32 депутати. Фракція "Соціальна справедливість" складається з 28, а до "Ділової Львівщини" входять 17 або 18 депутатів. Таким чином, позафракційними залишаються лише три або чотири депутати облради. Тому на найближчій сесії все залежить від того, на чий бік стане "Ділова Львівщина", - зазначив Брегін.

"Але навіть якщо всі депутати "Ділової Львівщини" приєднаються до "Соціальної справедливості", їм все одно бракуватиме голосів для формування двох третин голосів, якими можна було б усунути Михайла Сендака з посади голови облради", - вважає депутат.

Брегін також переконаний, що питання про те, чи має Сендак очолювати облраду, потрібно винести на таємне голосування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...