Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Країн-партнерів України буде на 10 більше

Середа, 28 січня 2004, 13:30
Україна і Європейська Комісія обговорили умови партнерства і співробітництва з новими членами Європейського Союзу.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства юстиції з посиланням на заступника міністра юстиції Василя Мармазова.

За його словами, у Брюсселі відбулися консультації з приводу процедури розширення Угоди про партнерство і співробітництво між Україною і Європейським Союзом на 10 нових держав, які вступають до ЄС з 1 травня 2004 року.

Сторони погодилися, що вступ до ЄС нових держав та відповідне наближення кордонів Європейського співтовариства до кордонів України докорінно змінює обставини у відносинах між Україною та ЄС.

"У зв`язку з цим Україна наголошує на тому, що поширення дії Угоди про партнерство є не "технічним питанням", на чому наполягає ЄС. Угода про партнерство має бути адаптована до нових обставин", - зазначив заступник міністра юстиції.

Мармазов повідомив, що у ході брюссельських консультацій Україна та Єврокомісія досягли домовленостей про спільні дії, спрямовані на подолання можливих небажаних наслідків розширення ЄС для відносин України з Євросоюзом та його новими країнами-членами.

У ході засідання було обговорено процедуру поширення Угоди на нові держави - члени ЄС.

"Українською стороною було повідомлено, що з точки зору юридичної техніки Україна не має принципових заперечень проти Додаткового протоколу до Угоди про партнерство та співробітництво між Україною і Європейськими Співтовариствами (Європейським Союзом) та її державами-членами", - зазначив заступник міністра юстиції України.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування