У Ющенка і кандидата від влади однакові шанси перемогти на виборах 2004 року - Погребинський

Середа, 28 січня 2004, 15:52
У лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка і кандидата, який буде підтриманий владою, однакові шанси перемогти на президентських виборах 2004 року.

Таку думку висловив у своєму сьогоднішньому інтерв'ю газеті "День" директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

"А шанси в Ющенка та кандидата, якого підтримає влада, приблизно однакові. Це – моя оцінка. А опитані нами громадяни країни вже сьогодні вважають, що більше шансів у кандидата, якого підтримає влада", - сказав Погребинський.

При цьому він не уточнив, кого мав на увазі, говорячи про можливого кандидата від провладних сил.

Погребинський зазначив, що в разі реалізації реформи вибори 2004 року не матимуть такого "напруження й істерії", як якби реформа не пройшла. "Але вони, як і раніше, є дуже важливими. Усе-таки президент залишається дуже впливовою політичною фігурою. Тому боротьба за цей пост буде неабиякою", - зауважив політолог.

Він відзначив, що досі не відомо, коли визначиться і чи взагалі визначиться з єдиним кандидатом більшість.

"Хоча, якщо подивитися на результати опитувань громадської думки, зрозуміло, що сьогодні на цю роль може претендувати тільки Янукович", - сказав Погребинський.

На запитання, як поводитиметься наступний президент в разі проведення політреформи, Погребинський сказав, що це залежить від того, хто стане цим президентом.

"Тому що один на його місці займеться формуванням політичної сили "під себе" для того, щоб перемогти на парламентських виборах. Другий поставить собі завдання поламати цю реформу. Оскільки його всенародно обрали, і він захоче відбути повноцінний термін", - зауважив політолог.

Що ж до зацікавленості зовнішніх партнерів України у тому чи іншому наступному президенті, Погребинський сказав: "Наші партнери не зацікавлені у тому, щоб президентом України став сильний представник центристських політичних сил, здатний провести автономну зовнішню політику в інтересах виключно українських".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News