Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв знову хоче посадити журналіста Бойка

Середа, 28 січня 2004, 18:12
Генеральний прокурор України наказав скасувати постанову про закриття кримінальної справи проти журналіста Володимира Бойка і знову притягти його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє Інститут масової інформації, посилаючись на повідомлення судді Київського районного суду м. Донецька Інни Масло.

Саме в її провадженні перебуває позов Володимира Бойка про відшкодування збитків, завданих незаконним притягненням до кримінальної відповідальності.

Це вже четверте відновлення однієї і тієї ж кримінальної справи проти журналіста, яка була порушена проти нього в травні 2002 року через начебто несплату ним податків.

Три попередні рази кримінальну справу закривали через відсутність у діях Бойка ознак злочину, оскільки економічна експертиза встановила, що журналіст не тільки нічого не винен державі, але навіть переплатив до бюджету 186 грн.

Але кожного разу Генеральна прокуратура скасовувала постанови слідчих про закриття справи та давала вказівку притягти журналіста до відповідальності, щоправда, не вказуючи, за що саме.

Останній раз кримінальна справа проти Бойка була закрита місяць тому за особистою вказівкою генерального прокурора України Геннадія Васильєва, про що офіційно повідомляла прес-секретар генпрокурора.

Але тепер Васильєв передумав і вирішив продовжити кримінальне переслідування журналіста.

У той же час вже рік у суді знаходиться без розгляду скарга Бойка на дії прокуратури, яка незаконно порушила проти нього кримінальну справу. Справи такої категорії мають за законом розглядатися протягом 7 днів, але прокуратура вже рік не надає суду документи, на підставі яких справу було порушено.

Це унеможливлює розгляд скарги. Наступне засідання в суді призначено на 30 січня цього року, але затребуваних судом документів Генеральна прокуратура так і не надала.

Коли до прес-секретаря Генеральної Прокуратури України Оксани Соколової звернулися із проханням підтвердити інформацію про чергове порушення кримінальної справи проти журналіста Володимира Бойка, вона відповіла, що наразі про чергове порушення справи їй нічого не відомо.

Читайте також:

Посольство США стурбоване долею журналіста Володимира Бойка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...