Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко приїхав "засвідчити повагу" до Страсбургу, а Мартинюк – розповісти правду

Середа, 28 січня 2004, 18:31
Представники Ради Європи не знають реального стану в Україні, тому до Страсбургу напередодні слухання "Політична криза в Україні" приїхала делегація на чолі з першим віце-спікером Адамом Мартинюком.

"Відчувається, що люди, які хочуть щиро допомогти, не знають реального стану справ в Україні", - сказав Мартинюк в коментарі "Українській правді".

За словами Мартинюка, делегація уже зустрілася з секретарем Венеціанської комісії і керівником моніторингового комітету. Передбачені також розмови з керівниками політичних груп ПАРЄ і керівництвом Ради Європи і ПАРЄ.

На сесію ПАРЄ домагатися пом’якшення резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, крім Мартинюка, приїхали міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, його заступник Олександр Чалий і постпред президента у парламенті Олександр Задорожній.

Мартинюк зазначив, що європейці "нормально" реагують на аргументи делегації: "В розмовах, дискусіях ми знаходимо точки дотику".

"320 депутатів хочуть змін до Конституції, 120 не хочуть. Як тоді бути – питаємо ми?", - зазначив Мартинюк.

Коментуючи одне із зауважень Венеціанської комісії щодо обрання суддів на 10 років, як це передбачено проектом змін до Конституції Медведчука-Симоненка, Мартинюк зауважив: "Одна справа – це у сталих демократіях, а інша – у нас. Якщо суддю обирають безстроково, він починає чинити беззаконня".

Водночас перший віце-спікер сказав, що вони не ставили на переговорах питання про заміну доповідачів ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренати Вольвенд.

Як відомо, вони у проекті резолюції ПАРЄ пропонують Асамблеї в майбутньому розглянути призупинення делегації України, якщо зміни до Конституції будуть внесені незаконним шляхом або вибори президента не будуть вільними і прозорими.

"Ми приїхали, щоб засвідчити повагу до ПАРЄ", - пояснив присутність глави МЗС речник відомства Маркіян Лубківський.

Він висловився за те, щоб представники ПАРЄ були всесторонньо поінформовані про події в Україні.

"Українська правда", Страсбург


Поїздка журналістів на сесію ПАРЄ організована за сприяння фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування