Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма боротиметься з корупцією

Четвер, 29 січня 2004, 10:39
29 січня під головуванням президента України Леоніда Кучми в адміністрації президента України проходить нарада з проблем боротьби з організованою злочинністю і корупцією, та захисту прав людини.

Як повідомляє прес-служба президента, Кучма, виступаючи перед присутніми зі вступним словом, зокрема зазначив, що сьогодні він хоче "почути не абстрактні розмови про соціальне зло – корупцію, та загальні декларації про необхідність захисту прав людини".

"Потрібна насамперед об’єктивна картина ситуації в країні, а також ґрунтовний аналіз того, що зроблено і яких досягнуто результатів. Хочу, щоб ми сміливо і відверто називали речі своїми іменами, говорили про причини і наслідки, а також одразу пропонували, як їх усунути", - сказав президент.

За словами Леоніда Кучми, "масштаби корупції характеризуються як такі, що вразили усі сфери нашого життя".

"Особливо такі галузі економічних відносин, як енергетика, агропромисловий комплекс, зовнішньоекономічна діяльність, банківська система, приватизація, бюджетна сфера, підприємництво. Дедалі більше доводиться говорити про корупцію у правоохоронних органах та судовій системі. Ми повинні переламати ситуацію”, - додав він.

Президент України також підкреслив необхідність розробки такої системи заходів, "які б допомогли не лише прикрити, так би мовити, "злачні" місця для корупціонерів та виявити конкретних винуватців, а й виробити суспільний супротив корупції, який відіграватиме роль своєрідних антитіл проти неї. Коли всі – від робітника до міністра – сприйматимуть її як зло, яке необхідно викорінювати. Ми повинні переламати ситуацію".

У нараді беруть участь керівники всіх силових відомств.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування