Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко разом із росіянами Рогозіним і Слутським захищають політреформу в ПАРЄ

Четвер, 29 січня 2004, 11:50
У четвер зранку Моніторинговий комітет ПАРЄ ухвалив поправку до тексту резолюції Асамблеї "Політична криза в Україні", внесену українськими комуністами і більшовиками.

Моніторинговий комітет рекомендував вилучити 7 абзац, в якому сказано: "Асамблея вважає, що справжніми мотивами нещодавніх намагань провести політичну реформу є намір влади придушити будь-яку можливість знайти політичну альтернативу, яка б виконувала функції влади в Україні".

Поправку, яка виключала цей пункт, внесли лідер КПУ Петро Симоненко, більшовики Анатолій Писаренко (СДПУ(О) та Володимир Рибак ("Регіони України"), а також низка депутатів з інших країн – Росії, Чехії, Молдови.

За словами одного із членів Моніторингового комітету, це рішення виключити пункт 7 не є остаточним, однак найпевніше ПАРЄ підтримає його, оскільки Асамблея найчастіше дослухається до рекомендацій комітетів.

Засідання Моніторингового комітету проходять у закритому режимі. За словами одного із членів, на комітеті відбуваються "жорсткі дебати, оскільки росіяни Рогозін і Слутський захищають українську владу".

У засіданні Моніторингового комітету оголошено перерву. Він уже розглянув низку поправок. Комітет відхилив зміни, де сказано, що "ПАРЄ вітає нинішню конституційну реформу, яка змінює політсистему України у відповідності до європейських стандартів та заради ефективного функціонування влади в Україні".

Розгляд українського питання на сесії ПАРЄ заплановано у четвер ввечері, коли Асамблея має остаточно ухвалити текст резолюції ПАРЄ.

"Українська правда", Страсбург

Поїздка журналістів на сесію ПАРЄ організована за підтримки фонду "Відродження"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування