Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко не дасть владі наступати на "Сільські вісті"

Четвер, 29 січня 2004, 12:24
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко називає рішення про закриття газети "Сільські вісті" наступом на свободу слова і бере під особистий контроль цю справу.

В інтерв'ю УНІАН Томенко підкреслив, що оцінювати непросте історичне минуле українського і єврейського народів не можна рішенням районного суду міста Києва. Тим більше, коли йдеться ще і про закриття найпопулярнішої газети в Україні. Томенко нагадав, що газета "Сільські вісті" має найбільший наклад порівняно з іншими українськими суспільно-політичними виданнями і вважається найбільш об'єктивним виданням серед них.

За словами голови комітету ВР, якщо виходити з логіки позивачів і рішення суду, то можна закрити подібним чином будь-яке видання в Україні. Томенко підкреслив, що у разі появи у ЗМІ статей, які викликають дискусію і сумніви, як у даному випадку у “Сільських вістях”, звинувачених Шевченківським райсудом Києва у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, існує багато інших способів врегулювати це питання. Зокрема, уточнив він, законодавством передбачена публікація спростування, відшкодування моральної шкоди, подання іншої точки зору тощо.

"У даному випадку закриття газети напередодні початку президентської кампанії однозначно читається як упереджене рішення і таке, що створює можливі передумови із заборони тих видань, які відступають від генеральної інформаційної лінії АП (адміністрації президента - УНІАН) і не працюють за темниками", - підкреслив Томенко.

Голова профільного комітету ВР пообіцяв уважно відслідковувати подальший перебіг судового процесу. При цьому він сказав, що у нього немає сумніву в тому, що “Сільські вісті” подадуть апеляцію, оскільки дане рішення суду є не лише наступом на свободу слова, воно ще й може стати приводом для розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Як повідомлялося, 28 січня Шевченківський районний суд Києва виніс рішення про закриття газети "Сільські вісті" за позовом Єврейського антифашистського комітету.

Обвинувачення з боку комітету базувалося на "осуді двох статей професора МАУП Василя ЯРЕМЕНКА з проблеми єврейства в Україні".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування