Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін захищає Кучму від ПАРЄ

Четвер, 29 січня 2004, 13:28
Надзвичайний і Повноважний посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін розцінює розгляд "українського питання" на сесії ПАРЄ під формулюванням "конституційна криза" як втручання у справи суверенної держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві.

"Я, можливо, буду тут не дуже дипломатичним, я вважаю це прямим втручанням у справи суверенної держави. По-іншому я не можу це оцінювати. Не справа Європарламенту (ПАРЄ) - втручатися в такі справи", - сказав посол РФ.

"Ніякої кризи немає, йде становлення держави. Якщо потрібно приймати якісь політичні рішення, тим паче реформи, зміни, то це справа самої держави… Не знаю, як правильно назвати таку зарозумілість. Це принизливо, між іншим", - сказав він.

Як зазначив Чорномирдін, "все, що сьогодні відбувається, – це абсолютно неправильно". За його словами, російська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи має намір підтримати Україну.

"Я знаю, що наша делегація налаштована на підтримку України, і не просто на підтримку, а по-бойовому", - сказав Чорномирдін.

За словами посла, він учора телефонував у Страсбург і розмовляв з членами російської делегації. Також Чорномирдін повідомив, що вчора члени російської делегації в ПАРЄ зустрічалися з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, і відбулася "хороша розмова".

Посол РФ висловив переконання, що члени російської делегації в ПАРЄ "позицію (України) відстоюватимуть серйозно".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування