Віце-президент Євразійського єврейського конгресу не вважає статті "Сільських вістей" антисемітизмом

Четвер, 29 січня 2004, 13:55
Рішення суду про закриття газети "Сільські вісті" - "спланована провокація адміністрації президента проти мас-медіа", вважає віце-президент Євразійського єврейського конгресу, народний депутат України Євген Червоненко.

Про це повідомляє УНІАН

Червоненко підкреслив, що "Сільські вісті" - найпопулярніша в Україні газета з найбільшим накладом, і до того ж підтримує опозицію.

За його словами, статті професора МАУП Василя Яременка (через які і було закрито газету) є “ганебними”, але вони були надруковані в газеті на правах реклами.

Як сказав Червоненко, ніхто із соціалістів не знає, звідки взялись ці публікації, і “перебувають у розпачі з приводу їх появи”.

Водночас, на його переконання, газета має вибачитись за такий "ганебний матеріал, але це не привід її закривати".

Як підкреслив віце-президент Євразійського єврейського конгресу, в даному випадку йдеться про застосування подвійних стандартів.

Зокрема, сказав він, ніхто не реагує і не закриває телеканали "1+1" та “Інтер”, “які називають лідера "Нашої України" Віктора Ющенка фашистом”.

Також ніхто не відреагував на біг-борди подібного змісту у Донецьку, ніхто не реагує на антисемітські публікації в журналі "Професіонал", а вони, за словами Червоненка, "ще огидніші, ніж у Яременка".

Депутат наголосив, що не можна використовувати боротьбу з антисемітизмом для боротьби зі свободою слова, і суспільство має не допустити закриття "Сільських вістей".

Як повідомлялося, 28 січня Шевченківський районний суд Києва виніс рішення про закриття газети "Сільські вісті" за позовом Єврейського антифашистського комітету.

Обвинувачення з боку комітету базувалося на "осуді двох статей професора МАУП Василя Яременка з проблеми єврейства в Україні".

Читайте також:

СУД ЗАКРИВ "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування