Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поговоривши з європейцями, Задорожній зрозумів, що дарма приїхав у Страсбург

Четвер, 29 січня 2004, 15:21
Постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній вважає, що українській делегації не вдасться істотно змінити текст жорсткої резолюції ПАРЄ.

"Коли доповідачі Северінсен і Вольвенд внесли проект резолюції, уже безперспективно в останні дні змінити її текст", - сказав він у інтерв`ю журналістам перед розглядом українського питання на сесії ПАРЄ.

"Це теж саме, що вносити поправки до законопроекту за день до голосування, коли він крутиться у Верховній Раді багато місяців", - пояснив Задорожній. Він пояснив, що в ПАРЄ, як і в будь-якій міжнародній організації, є свої механізми роботи.

За його словами, питання треба було ставити набагато раніше – домагатися заміни доповідачів ПАРЄ.

"Коли призначили доповідачів, треба було працювати ще тоді. Те, що вони налаштовані проти президента і його ініціатив і дослухаються до опозиції – це очевидно", - сказав Задорожній.

Він сказав, що все, що могла зробити делегація України, до якої також входять перший віце-спікер Адам Мартинюк і глава МЗС Костянтин Грищенко, "вони зробили".

"Ми намагалися пояснити європейцям три ключові тези: існує більшість за проведення конституційної реформи, є меншість, яка в ній не зацікавлена, і немає політичної кризи – є парламентська криза".

На питання, як реагували співрозмовники на ці аргументи, Задорожній сказав: "І у нас, і у європейців заведено – слухають, дивляться в очі, кивають".

За його словами, змусити главу МЗС приїхати до Страсбургу змусила постановка питання на сесії Асамблеї – "Про політичну кризу в Україні".

Група гостей з України, до якої входили Грищенко, Мартинюк, Задорожній, зустрілася з першими особами Ради Європи, ПАРЄ та депутатських груп ПАРЄ.

"Українська правда", Страсбург


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування