Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Сільські вісті" боротимуться до останнього

Четвер, 29 січня 2004, 19:45
Колектив видання "Сільські вісті" впевнений у тому, що газету закрити не вдасться.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на заступника головного редактора газети "Сільські вісті" Бориса Поліщука.

Поліщук каже, що "колектив газети працює, готуються наступні номери з серйозними матеріалами".

За словами заступника редактора, протягом місяця після винесення судового рішення про закриття газети видання виходитиме в нормальному режимі.

За словами Поліщука, протягом цього місяця газета буде оскаржувати рішення суду.

"Нас підтримують Ющенко, Мороз, Тимошенко, отримуємо потужну підтримку з-за кордону, навіть від однієї єврейської організації, піднято питання в ПАРЄ, маса дзвінків в підтримку з інших видань", - наголосив заступник редактора.

Він також розповів, що раніше судові засідання проводила суддя Васильєва, до якої газета не має жодних претензій. "Це врівноважений фахівець, ми не бачили упередженості у веденні справи, дуже уважно вислуховувались сторони", - зазначив Поліщук.

Проте, за його словами, раптово Васильєву було замінено на суддю Ірину Саприкіну, яка прискорила процес, у якому все було "зшито білими нитками".

Поліщук наголосив, що рішення про закриття газети було прийнято дуже швидко: наступного ранку після проведення чергового судового слухання, при цьому судова ухвала була викладена на 14 друкованих сторінках.

У рішенні суду, за словами Поліщука, говориться: "Закрити газету за розпалювання міжнаціональної ворожнечі", проте, зазначив він, рішення не містить жодного слова щодо Яременка, з приводу статей якого і було подано судовий позов.

На думку Поліщука, це був "замовний, прискорений" суд, який мав на меті "закрити рота" перед виборами президента України одній з найбільших опозиційних газет.

У цьому контексті заступник редактора зазначив, що "Сільські вісті" не виходили "лише під час фашистського режиму, ГКЧП, та коли Азаров з Кучмою зняли з газети 2 млн. 700 тис. грн., розраховуючи, що газета не витримає фінансової кризи і закриється".

Газета "Сільські вісті" має найбільший наклад в України, який перевищує півмільйона примірників.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування