Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закриття "Сільських вістей" – вияв політреформи Кучми, вважає Ющенко

Четвер, 29 січня 2004, 20:26
Закриття "Сільських вістей", газети з півмільйонним накладом – вияв тоталітарної політики, яку проводить влада щодо неугодних ЗМІ.

Так оцінює закриття газети голова блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко.

"Репресії проти "Сільських вістей" чиняться не вперше. Ще напередодні президентських виборів 1999 року "чорні" політтехнологи влади уже виготовляли фальшиві тиражі цієї газети, фіскальні органи арештовували її рахунки, прагнучи накинути економічний зашморг на "сільськовістян", - говориться в заяві, поширеній прес-службою блоку.

"За подібним сценарієм влада готова розправитися з будь-яким журналістським колективом, який має сміливість не користуватися", - говориться в ній.

Ющенко вважає, що Шевченківський райсуд "свідомо удався до крайніх заходів, щоб придушити неугодне видання". Адже судді проігнорували всі інші законні важелі для врегулювання проблем, пов’язаних із публікацією у "Сільських вістях", зазначає він.

"Якщо комусь здається, що стаття порушує його честь і гідність, законодавство дозволяє вимагати спростування, відшкодування моральної шкоди, подання альтернативної точки зору тощо", - говорить Ющенко.

"Відмова суду від цих правових механізмів свідчить про те, що він виконував вказівку щодо знищення опозиційного видання. Його вердикт є виявом подвійних стандартів, прийнятих для вітчизняної Феміди: вона "не помічає" брутальної дезинформації, якою переповнений загальнонаціональний теле- та радіоефір, і водночас закриває опозиційну газету за передрук", - зазначається в заяві.

"Блок "Наша Україна" заявляє, що фактична заборона наймасовішої в Україні газети є виявом суті так званої політичної реформи, проголошеної Леонідом Кучмою", - наголошує Ющенко.

"Кінцева мета цих перетворень полягає у тому, щоб позбавити українців усіх конституційних прав і свобод: права на соціальний захист, на працю, обирати і бути обраним, свободи слова і совісті. Ми засуджуємо цинічну розправу над опозиційною газетою і висловлюємо підтримку колективу "Сільських вістей", говориться в заяві.



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...