Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антикорупційні заклики – початок нової президентської кампанії Кучми?

П'ятниця, 30 січня 2004, 10:00
Заклики президента Леоніда Кучми подолати хабарництво скоріше нагадують чергову виборчу програму кандидата на найвищу державну посаду.

Про це заявила директор українського відділення Transparensy International Лариса Денисенко, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

Лариса Денисенко каже, що корупція в Україні з‘явилася не сьогодні.

"В країні, справді, дуже вражений корупцією агропромисловий комплекс, питання приватизації, питання, пов‘язані з енергетикою", - каже вона.

"Але досі ніхто з осіб, які керували цим, не притягнуті ні до якої відповідальності, навіть до дисциплінарної".

На думку Денисенко, у Кучми, який керує Україною другий термін поспіль, були всі важелі для того, щоб подолати корупцію. Принаймні, знизити її рівень.

Однак замість цього ведуться лише розмови. "До речі, - згадує Денисенко, - у передвиборчій програмі Кучми 1994 року теж був пункт щодо боротьби з корупцією".

Проте, як стверджує керівник "Трансперенсі інтернешнл", укази президента досі були суто декларативними. Досі їй не відомо про жодні новації, які могли б принаймні знизити рівень корупції за 10-річний термін президентства Кучми.

Зокрема, відсутні закони про Кабінет міністрів та про центральні органи виконавчої влади, які передбачали б персональну відповідальність чиновників за скоєне.

Нагадаємо, що у четвер він закликав посадовців – від губернатора до прем‘єр-міністра – скрізь викривати прояви корупції і повідомляти про них главі держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування