Задорожній не боїться ПАРЄ. Адже це тільки рекомендація

П'ятниця, 30 січня 2004, 10:50
Постійний представник президента у Верховної Ради Олександр Задорожній підкреслює, що резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи про політичну кризу в Україні має рекомендаційний характер.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи обговорення цього питання в ПАРЄ.

Задорожній відзначив, що відповідно до результатів голосування по резолюції 46 депутатів ПАРЄ підтримали цей документ, 13 голосували проти і 4 утрималися. На його думку, ці результати відображають загальну ситуацію і підтримали такий варіант резолюції тільки близько 10% депутатів ПАРЄ.

За словами Задорожнього, у процесі обговорення українського питання в ПАРЄ з 19 європейських депутатів, що виступали, 15 підтримали позицію України і позицію офіційної делегації.

Розгляд цього питання свідчить про те, що "були задіяні певні механізми, і голосування було підготовлено проти нас", заявив депутат. Разом з тим, сказав він, офіційну делегацію України підтримали дуже багато депутатів ПАРЄ.

На думку Задорожнього, депутати ПАРЄ, що підтримали таку резолюцію, не розбираються в проблемах України, і це свідчить тільки про те, що Україні необхідно сісти за стіл переговорів і знайти рішення проблеми.

"Крім нас, наші проблеми ніхто не вирішить", - відзначив він.

Як повідомлялося, у четвер ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій визнала існування в Україні політичної кризи. У резолюції відзначається, що ПАРЄ може позбавити акредитації делегацію Верховної Ради в ПАРЄ, а також порушити питання про припинення членства України в Раді Європи у випадку, якщо політична реформа в країні буде здійснюватися з порушенням законодавства і неконституційними методами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування