Кучма звільнить голову правління "Укртелекому"?

П'ятниця, 30 січня 2004, 14:28
Голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Михайло Чечетов направив президенту України Леоніду Кучмі лист з проханням розглянути питання про недоцільність перебування на посаді голови правління ВАТ "Укртелеком" Сергія Січкаренка.

За словами глави ФДМУ, необхідність звернення до президента України була обумовлена тим, що Січкаренко зайняв позицію, яка перешкоджає проведенню ініційованих Фондом держмайна зборів акціонерів компанії, намічених на 17 лютого 2004 року, повідомляє УНІАН

"Фактично своєю позицією Січкаренко перешкоджав планам з підвищення ефективності роботи даного підприємства, яке на сьогодні перебуває у далеко не однозначному фінансово-економічному стані", - зазначив Чечетов.

До того ж, як відзначив Чечетов, перенесення зборів акціонерів на пізніший термін може зірвати план з виконання надходжень до бюджету від дивідендів.

Не "хочеться про це згадувати, але в 2003 році дивіденди від "Укртелекому" ми одержали 31 грудня", - підкреслив Чечетов.

За його інформацією, лист на ім'я президента був відправлений "декілька днів тому".

Як повідомлялося раніше, ФДМУ наполягає на проведенні позачергових загальних зборів акціонерів ВАТ "Укртелеком" 17 лютого ц.р., правління – 16 квітня.

13 січня реєстратор "Укртелекому" – компанія "Енсті Трансфер" повідомила, що не вживала ніяких дій для проведення загальних зборів 17 лютого.

ВАТ "Укртелеком" є монополістом на ринку послуг зв'язку і контролює близько 60% телекомунікаційного ринку. "Укртелеком" обслуговує 9 млн. абонентів стаціонарного телефонного зв'язку (близько 80% від загальної кількості абонентів).

92,86% акцій ВАТ "Укртелеком" належать державі, 7,14% - трудовому колективу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News