Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ заперечує, що отримувала нафту від Хусейна

П'ятниця, 30 січня 2004, 18:04
Інформацію про фінансування СПУ з боку режиму Саддама Хусейна член парламентської фракції Соцпартії Йосиф Винський називає "абсолютною нісенітницею".

Це він сказав, коментуючи у п'ятницю інформацію, що з'явилася в закордонних ЗМІ, про фінансування ряду політичних сил, в тому числі в Україні, з боку Хусейна в обмін на підтримку його режиму, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, за той час, поки він обіймає посаду в керівництві СПУ, "жодної копійки не було отримано".

Відповідаючи на питання про те, з якою метою могла бути поширена подібна інформація, Винський відзначив, що "це хтось із зацікавлених людей вирішив пограти в кішки-мишки".

"Коли ви бачили, щоб ми коли-небудь підтримували Хусейна?" - поставив запитання депутат, додавши, що фракція і партія поширювала заяви стосовно підтримки народу Іраку під час військової операції, що проводили США на території цієї держави.

Винський не виключив, що СПУ звернеться до суд у зв'язку з тим, що подібна інформація шкодить іміджеві партії у випадку, коли буде встановлений автор цієї інформації.

Як повідомлялося, серед нібито причетних до підтримки режиму Саддама Хусейна в Іраку українських громадських організацій західні ЗМІ називають ряд центристських і лівих партій.

За повідомленням АВС NEWS, від Хусейна одержували нафту Соціал-демократична партія (8,5 млн. барелей), Комуністична партія (6 млн. барелей), Соціалістична партія (2 млн. барелей).

Крім того серед українських одержувачів названа "FTD Оil Сompany" - 2 млн. барелей.

Раніше газета "Аль-Мада" опублікувала так званий список "агентів впливу" режиму Саддама Хусейна.

Одержувачами іракської нафти названі 270 приватних осіб і організацій із Саудівської Аравії, Австралії, Бразилії, Китаю, Росії, Білорусії, України, представники політичної і бізнес-еліти 16 арабських, 17 європейських, дев'яти азіатських і чотирьох африканських держав.

У той же час, Інститут по вивченню мас-медіа країн Близького Сходу (незалежна неурядова організація, Вашингтон), що також розмістив на своєму сайті обнародувані списки, вказує, що в Україні Соціал-демократична партія одержала 1 млн. барелей, Компартія -6 млн., Соцпартія - 1 млн., FTD Оil Сompany - 1 млн. барелей.

Вашингтонський інститут попереджає про можливі різночитання в назвах, іменах та прізвищах у зв'язку зі складністю транслітерації арабського тексту.

Читайте також:

Українські партії, Нафтогаз та Южмаш співпрацювали з Хусейном


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування