Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не програла в ПАРЄ, вважає один з кучмістів

П'ятниця, 30 січня 2004, 18:51
Заступник голови Постійної делегації Верховної Ради у Парламентській Асамблеї Ради Європи народний депутат Анатолій Раханський вважає, що прийняття резолюції від 29 січня дискредитує ПАРЄ.

Натомість член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи народний депутат України Віталій Шибко назвав прийняту ПАРЄ резолюцію, "робочою і діловою", повідомляє УНІАН, посилаючись на Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Раханський зазначив, що не вважає, що українська делегація програла слухання під час розгляду українського питання. На його думку, важливим було почути думки парламентаріїв з різних країн Європи.

Також Раханський відзначив високу активність членів постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ, адже ними було внесено близько 30 поправок, частину з яких враховано. І це найголовніше, вважає він.

Він також висловив жаль у зв'язку з тим, що у Постійній делегації не було єдності у відстоюванні позиції. На його переконання, представники різних політичних партій, представлених у парламенті України, мали б згуртуватися

Так само жаль висловив і Шибко, але з приводу того, що Україна сьогодні не розглядається як держава, яка має міцну владу, яка може нею скористатися в рамках понять верховенства права, демократії, захисту прав людини і взагалі збереження громадянського суспільства, як такого.

На думку Шибка, резолюцію не можна розцінювати як втручання у внутрішні справи України. "Це рекомендації члену Ради Європи поважати демократичні цінності, ті зобов'язання, що брали ми на себе, вступаючи до Ради Європи", – зазначив народний депутат.

Шибко зазначив, що він як представник опозиції міг би вітати те, що відбулося у Страсбурзі вчора, оскільки особисто ініціював звернення до ПАРЄ, щоб питання було розглянуто.

За його словами, "в Україні існує ще багато проблем, і нам як опозиції треба ще багато працювати, щоб Україну як державу поважали в усьому світі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування