Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко стверджує, що не брав нафти в Саддама

Субота, 31 січня 2004, 14:20
Лідер компартії України Петро Симоненко спростовує можливість фінансування його партії з боку режиму Саддама Хусейна, зокрема за рахунок реалізації іракської нафти.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу, коментуючи інформацію, що з'явилася в низці ЗМІ, стосовно того, що режим Хусейна фінансував деякі політичні партії в Україні в обмін на підтримку його режиму, Симоненко сказав: "Це чистої води провокація".

Симоненко також відзначив, що під час його перебування на сесії ПАРЄ в Страсбурзі до нього зверталася людина, виходець з України, що попередив його про провокацію, яка готується в Україні. "Ми є свідками чистої води провокації", - сказав він, додавши, що ні для кого не секрет, що вся нафта, експортована з Іраку, контролювалася США.

Відповідаючи на питання агентства про подальші дії Компартії і чи не має наміру КПУ звертатися до суду в зв'язку з такою інформацією, Симоненко відзначив, що це безперспективно.

Як повідомлялося, серед нібито причетних до підтримки режиму Саддама Хусейна в Іраку українських громадських організацій західні ЗМІ називають ряд центристських і лівих партій.

За повідомленням АВС NEWS, від Хусейна одержували нафту Соціал-демократична партія (8,5 млн. барелей), Комуністична партія (6 млн. барелей), Соціалістична партія (2 млн. барелей). Крім того, серед українських одержувачів названа "FTD Оil Сompany" - 2 млн. барелей.

Раніше газета "Al-Mada" опублікувала так званий список "агентів впливу" режиму Саддама Хусейна. Одержувачами іракської нафти названі 270 приватних осіб і організацій із Саудівської Аравії, Австралії, Бразилії, Китаю, Росії, Білорусії, України, представники політичної і бізнес-еліти 16 арабських, 17 європейських, дев'яти азіатських і чотирьох африканських держав.

У той же час, Інститут по вивченню мас-медіа країн Близького Сходу (незалежна неурядова організація, Вашингтон), що також розмістив на своєму сайті обнародувані списки, вказує, що в Україні Соціал-демократична партія одержала 1 млн. барелей, Компартія -6 млн., Соцпартія - 1 млн. барелей, FTD Оil Сompany - 1 млн. барелей.

Вашингтонський інститут попереджає про можливі різночитання в назвах, іменах та прізвищах у зв'язку зі складністю транслітерації арабського тексту.

У п'ятницю член парламентської фракції Соцпартії України Йосип Вінський також спростував інформацію про фінансування СПУ з боку режиму Саддама Хусейна.

Читайте також:

Українські партії, Нафтогаз і Южмаш співпрацювали з Хусейном?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування