Ющенко в турі Європою зустрівся перед концертом Білозір з прем`єром Португалії

Субота, 31 січня 2004, 20:22
Віктор Ющенко зустрівся у Лісабоні з прем’єр-міністром Португалії Хосе Мануелем Дурао, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Зустріч лідера "Нашої України" та глави португальського уряду тривала близько півгодини.

Після зустрічі Ющенко повідомив, що обговорювалися питання нелегальної трудової міграції з України в Португалію та проблеми легалізації українців, які приїхали в цю країну на заробітки. Зараз на заробітках в цій країні перебуває близько 200 тисяч українців.

Хосе Мануель Дурао заявив, що уряд його країни тримає цю проблему під контролем і повідомив, що "з усіх країн-членів ЄС Португалія зробила найактивніші кроки щодо легалізації українських трудових мігрантів".

Він відзначив, що два тижні тому в Португалії було прийнято закон про об’єднання сімей між громадянами України та Португалії.

Лідер "Нашої України" відзначив, що у відносинах між двома державами існує проблема візового режиму: "Це складне питання, вирішення якого залежить лише від Португалії".

Ющенко зазначив, що під час зустрічі співрозмовники обговорили проблему відкриття консульства Португалії в Україні, щоб українці, які прагнуть поїхати в Португалію, могли оформити документи безпосередньо в Україні.

Лідер "Нашої України" також повідомив, що він домовився провести наступну зустріч з прем’єром Португалії на з’їзді Європейської народної партії, який незабаром відбудеться в Брюсселі.

Ющенко також повідомив, що під час бесіди обговорювалися питання політичної ситуації в Україні. За словами Ющенка, він ознайомив прем’єра Португалії з позицією "Нашої України" щодо політреформи.

В Португалії Ющенко зустрінеться з українською діаспорою і побуває на концерті Оксани Білозір, яка є членом "Нашої України".

Цим концертом співачка розпочинає спеціальний тур країнами Європи, в яких є найбільші українські громади. Це, зокрема, Португалія, Іспанія, Італія.

Оксана Білозір за підтримки блоку "Наша Україна" започатковує проект "Четверта хвиля", повідомляє прес-служба Ющенка.

Мета проекту – захистити українців, які перебувають у вимушеній міграції, надати допомогу їм та їхнім родинам. В рамках цього проекту відбудуться зустрічі Оксани Білозір з представниками четвертої хвилі міграції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News