ЮЩЕНКО ВІРИТЬ, ЩО МОРОЗ ПОВЕРНЕТЬСЯ В ТРІЙКУ

Вівторок, 10 лютого 2004, 10:14
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що опозиційна трійка ще зможе відновити довіру між собою.

"Безумовно, те, що відбулося 3 лютого – це іспит, але ми пройдемо його. Трійка не вичерпала себе. Вірю, ми будемо разом", - сказав Ющенко в інтерв'ю "Столичним новостям".

На думку Ющенка, лідер СПУ Олександр Мороз виступить із пропозицією відкласти вступ у силу змін у Конституцію. "Вірю, незабаром ми почуємо від Олександра Мороза ряд заяв про повноту і час імплементації тих або інших норм", - сказав Ющенко.

За його словами, зміни в Конституцію повинні вступити в дію в 2006 році.

"Не можна забувати, що в 2006 чергові парламентські вибори. Я прямо сказав Морозу: своїм рішенням 3 лютого ви не просто пролонгуєте нинішній режим, але і віддаєте йому весь інструментарій тиску на 2006 рік. Нахабність і безкарність, що демонструє влада зараз, через 2 роки зростуть у геометричній прогресії", - відзначив Ющенко.

"При таких тенденціях усі демократичні сили будуть викинуті за межі парламенту", - додав Ющенко.

Згадуючи переговори трійки перед голосуванням 3 лютого, Ющенко сказав, що нарада тривала до 3 години ранку. За його словами, вони домовилися про солідарне голосування за статті змін у Конституцію.

"У вівторок о 10 ранку до нас на фракцію приходять Олександр Мороз і Йосип Винський і говорять, що підтримують проведення позачергової сесії. І це в день, коли відповідно до Конституції починається чергова п'ята сесія. Я запитую: "Олександре Олександровичу, а як же наша угода, під якою стоїть ваш підпис?" Він говорить: "А потім буде угода".

За словами Ющенка, він відповів Морозу: "Вас же використовують по повній програмі. Ви ж показуєте владі, що в них є 300 голосів".

У той же час Ющенко сказав, що "не потрібно зайво драматизувати сьогоднішню політичну ситуацію, у тому числі позицію соціалістів".

"Емоції вляжуться, і потрібно пам'ятати, що нас поєднує: загальна оцінка цієї влади і впевненість у тім, що змінювати треба не тільки систему влади, але і тих, хто її уособлює", - додав Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...