Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС готове відстоювати честь України в міжнародних судах

Вівторок, 10 лютого 2004, 12:02
МЗС України не виключає можливості звернення української сторони до міжнародних судових інстанції в зв'язку з публікаціями про нібито продаж ядерної зброї режимові талібів в Афганістані.

Про це на брифінгу у вівторок заявив керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми не виключаємо такого розвитку подій. У всякому разі, ми залишаємо за собою право діяти відповідно до ситуації", - сказав Лубківський.

Він також підкреслив: "А ситуація є непростою - нанесено удар міжнародному іміджу України".

"Це, на жаль, не перший удар, тому ми вважали за необхідне дати на нього відповідь. Приємно, що ця відповідь пролунала не тільки від МЗС, ця ситуація схвилювала широкі шари української громадськості, учених, політологів, які, враховуючи те, що обвинувачення є абсолютно безпідставними, вважали за потрібне відреагувати", - сказав Лубківський.

У зв'язку з цим він ще раз підкреслив: "Україна залишає за собою право знайти той спосіб реакції, який вона буде вважати найбільш необхідним, насамперед, щоб такі ситуації не повторювалися в майбутньому".

Лубківський нагадав у зв'язку з цим, що публікація в газеті "Аль Хаят" "одержала дуже чітке трактування - це була дезінформація". При цьому він не виключив появи й у майбутньому подібних публікацій.

"Я думаю, і в майбутньому ми будемо також чітко, можливо, навіть гостро реагувати на подібні інсинуації", - сказав він.

Представник МЗС висловив припущення, що в такий спосіб недоброзичливці дійсно намагалися послабити позиції України як у ряді регіонів, зокрема, в Іраку, так і в цілому на міжнародній арені. "По цьому, звичайно, МЗС вживатиме всіх заходів інформаційного захисту, щоб нейтралізувати появу аналогічних публікацій".

Як повідомлялося, газета "Аль Хаят" із посиланням на джерела, наближені до терористичної організації "Аль Каїда", пише про те, що терористичне угрупування має тактичну ядерну зброю, за їх твердженнями, придбану в України.

Газета згадує неназваних "українських учених", що нібито відвідали в 1998 році афганське місто Кандагар. Тоді Афганістаном керував ісламістський режим талібів, а в Кандагарі проживав їхній духовний лідер мулла Омар.

Читайте також:

Як Україна "продавала" ядерну зброю "Аль Каїді"

МЗС заперечує, що Україна продавала ядерну зброю "Аль Каїді"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...