Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКО ГОТОВИЙ ДОПОМОГТИ КУЧМІ РОЗКАЗАТИ СВІТУ ПРО ЗМІСТ ЙОГО РЕФОРМ

Вівторок, 10 лютого 2004, 12:35
Колишній офіцер безпеки Управління державної охорони України, охоронець президента Кучми Микола Мельниченко готовий надати Парламентській Асамблеї Ради Європи матеріали, котрі демонструють методи проведення президентом України конституційної реформи та президентських виборів.

Про це говориться у спільній заяві Мельниченка і екс-народного депутата Єльяшкевича до послів країн великої вісімки (США, Росія, Велика Британія Німеччина, Франція, Італія, Канада), а також Польщі та Ізраїлю.

У заяві відзначається, що 6 лютого 2004 року, виступаючи перед керівниками дипломатичних місій, президент Кучма заявив: "Єдине моє бажання полягає в тому, щоб сприйняття України за кордоном, яке значною мірою формується під вашим впливом, було максимально об'єктивним, ґрунтувалося лише на незаперечних фактах".

Кучма також тоді висловив жаль з приводу того, що українська влада не змогла "донести до такої шанованої міжнародної інституції, як Парламентська Асамблея Ради Європи, справжній зміст запланованих змін до української Конституції. А доповідачкам ПАРЄ не вистачило часу ретельно вивчити це питання", нагадують автори заяви.

Мельниченко та Єльяшкевич висловлюють згоду з тезою Кучми щодо резолюції ПАРЄ, яка б мала інше формулювання, якби пані Северінсен і Вольвенд мали можливість ознайомитись з переконливими доказами щодо методів, які застосовуються безпосередньо Кучмою та його оточенням для досягнення бажаного результату.

У зв'язку з цим вони готові надати Парламентській Асамблеї Ради Європи інформацію та матеріали, котрі демонструють, в тому числі, якими методами досягались:

- недемократичність і фальсифікація результатів президентських виборів 1999 року;

- проведення та фальсифікація так званого всеукраїнського референдуму 2000 року;

- формування підконтрольної Кучмі парламентської більшості в січні-лютому 2000 року;

- початкове ухвалення Верховною Радою внесення змін в Конституцію України влітку 2000 року.

"Не маємо сумніву, що після ознайомлення з цими матеріалами, всьому світовому суспільству стане ще більш очевидною сутність режиму Кучми, а також те, що теперішній президент України фактично є керівником організованого злочинного групування, що діє в українській владі", - зазначається в заяві Мельниченка та Єльяшкевича.

"Метою діяльності цього групування є збагачення його членів за рахунок українського народу. Основними механізмами реалізації злочинних планів є підкуп, залякування, шантаж; а для тих, хто не піддається цим методам і є небезпечним для злочинного групування Кучми - фізичне знищення", - наголошено в заяві.

Як відомо, під час останньої сесії ПАРЄ, де була ухвалена резолюція щодо парламентської кризи в Україні, Мельниченко побував у Страсбурзі і зустрівся з доповідачкою ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: