Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Леся Гонгадзе проситиме Васильєва назвати експертів, які досліджуватимуть плівки Мельниченка

Середа, 11 лютого 2004, 09:38
Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур збирається подати до Генеральної прокуратури України звернення, у якому від імені своєї клієнтки проситиме відповідні структури ГПУ довести до відома пані Гонгадзе як учасниці процесу склад експертної групи, яка досліджуватиме плівки майора Мельниченка, а також об’єкт та предмет дослідження.

У розмові з кореспондентом ІМІ, Андрій Федур зазначив, що матір вбитого журналіста хвилює питання про те, який саме матеріал буде досліджуватися, чи це будуть копії або оригінали, окремі фрагменти чи всі записи.

Коментуючи стан розслідування справи Гонгадзе Андрій Федур зазначив, що він повністю згоден з позицією генерального прокурора Геннадія Васильєва.

"Не можна говорити про розкриття вбивств, якщо вбивці не знайдені. Аналіз даних свідчить, що жодного просування у розслідуванні немає. По експертизі записів можу сказати, що мені не зрозуміло, що будуть досліджувати", - сказав Федур.

"Прокуратура досі не призначила ні певну дату експертизи, не описала, які дослідження робитимуться і якими експертами. Конкретики немає", - розповів адвокат.

Федур вважає, що мова про експертизу передчасна, оскільки немає обладнання, на якому вона робитиметься, не визначені методики".

Розмірковуючи над питанням про громадський контроль за експертизою плівок Мельниченка, адвокат зауважив: "Я не бачу жодної проблеми у тому, щоб журналістські організації здійснювали громадський контроль над експертизою плівок".

"Проте відповідно до чинного кримінального законодавства, у ГПУ не буде жодних проблем відмовити цим організаціям в участі на правах наглядового органу", - зауважив Федур.

"На мою думку, вірним кроком ГПУ, з огляду на резонансність справи, буде дозвіл здійснювати нагляд за ходом роботи, тим більше, що організації є не учасниками, а спостерігачами і не можуть на неї впливати", - зазначив адвокат Лесі Гонгадзе.

ІМІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування