Грищенко відправить посольство в Ірак без посла

Середа, 11 лютого 2004, 12:16
Україна може відновити роботу посольства і торгово-економічної місії в Багдаді вже в лютому нинішнього року.

"Посольство буде відкрито найближчими тижнями", - заявив журналістам у Києві в середу міністр іноземних справ України Костянтин Грищенко.

Він відзначив, що одночасно планується відновити роботу в Багдаді торгово-економічної місії. При цьому міністр відзначив, що українська сторона здійснила і продовжує здійснювати широкий комплекс заходів для забезпечення максимальної безпеки співробітників дипломатичної місії.

"Їдуть ті, хто готовий йти на певний ризик, усвідомлюють його, а з нашої сторони ми зробили все, щоб вони почували себе максимально комфортно", - сказав Грищенко.

Він також відзначив, що питання про призначення посла України в цій країні зараз не обговорюється. "Зараз вирішити питання про призначення неможливо, на жаль, тому що кому направляти агреман, вручати вірчі грамоти? Потрібно, щоб був уряд Іраку, а не тимчасова адміністрація", - сказав міністр.

За його словами, у червні-липні 2004 року може відбутися передача влади в Іраку, і дипломат, що очолить українське посольство в Багдаді, "у перспективі цілком може, і, напевно, це так і буде, бути послом".

Як повідомлялося, новим тимчасовим повіреним України в Іраку, найімовірніше, буде призначений Анатолій Олійник, що раніше очолював департамент нових загроз і викликів Міністерства закордонних справ України. Очікується підписання відповідного президентського указу, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в дипломатичних колах.

В українському посольстві в Багдаді, згідно зі штатним розписом, повинно працювати 9 чоловік, включаючи посла або тимчасового повірника.

Українське посольство в Багдаді відкрилося в жовтні 2000 року. Главою дипмісії були призначені тимчасові повірений у справах України в Іраку Валентин Новіков. 11 березня 2003 року Новіков залишив Багдад і прибув у Київ після завершення евакуації з Іраку всіх громадян України, що знаходилися на консульському обліку 230, перед початком антиіракської кампанії.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...