Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" влаштує перевірку податковій інспекції

Середа, 11 лютого 2004, 13:27
"Наша Україна" збирається передати представникам дипломатичних представництв та місій, акредитованих в Україні, перелік підприємств, які ДПА, Генпрокуратура та МВС використовують для тиску на народних депутатів з метою їх виходу з опозиційних фракцій та проштовхування так званої "політреформи".

Про це говориться в заяві блоку, розміщеній на сайті "Нашої України", з приводу використання податкових органів у якості політичного тиску на народних депутатів – представників опозиційних до влади сил

"Владна верхівка, навіть не приховуючи своїх намірів, перетворює органи податкового контролю на інструмент політичного тиску на тих, хто не бажає підтримувати діючий режим", - зазначено в заяві блоку.

"Сьогодні органи податкової адміністрації фабрикують кримінальні справи проти родичів та близьких народних депутатів, а також підприємницьких структур, де вони працювали до обрання у Верховну Раду", - говориться в заяві.

"При цьому "контролери" нехтують законами України і зловживають своїм службовим становищем. Навряд чи простим збігом обставин можна пояснити, що переслідування стосуються тих, хто не йде на компроміси зі своєю совістю і має достатньо громадянської мужності сказати рішуче "ні" діючій владі", - зазначається в ній.

"Наша Україна" наголошує, що "із переведенням брата глави президентської канцелярії зі Львівської області до Києва практика безцеремонного використання податкових органів для політичних переслідувань поширилася на всю Україну".

"Сьогодні "каральні загони" податкової "працюють" не лише у Львівській, але і у Тернопільській та Івано-Франківській областях України", - відзначається в заяві.

Погоджуючись з тим, що держава повинна здійснювати контроль за дотриманням податкового законодавства України, блок "рішуче протестує проти перетворення податкової адміністрації на інструмент у руках тих, хто прикриваючись ім'ям держави, постійно ошукує своїх співвітчизників".

У зв'язку з цим "Наша Україна" вимагає у відповідності до закону про дерегуляцію підприємницької діяльності негайно оприлюднити графіки перевірок, які ДПА збирається проводити до президентських виборів, та утриматися від позапланових перевірок і внесення змін у цей графік.

Блок також вимагає припинити використання податкових органів як засіб політичного тиску на народних депутатів – представників опозиційних до влади сил. А також закрити порушені кримінальні справи до судового узгодження податкових зобов'язань, що суперечить конституційному праву громадян на судовий захист.

Окрім цього, "Наша Україна" вимагає від влади утриматись від перевірок засобів масової інформації до проведення президентських виборів 2004 року.

Блок також заявляє про передачу представникам дипломатичних представництв та місій, акредитованих в Україні, переліку підприємств, які ДПА, Генпрокуратура та МВС використовують для тиску на народних депутатів з метою їх виходу з опозиційних фракцій та проштовхування так званої "політреформи".

Окрім цього, "Наша Україна" оголошує про створення постійно діючого координаційного центру, який відслідковуватиме факти перевищення владних повноважень та зловживання службовим становищем посадовими особами, які "займаються переслідуваннями за політичною ознакою".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...