Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІД ЧАС ОБІДУ ПОСЛИ СКАЗАЛИ ЛИТВИНУ, ЩО ХОЧУТЬ ЧЕСНИХ ВИБОРІВ

Середа, 11 лютого 2004, 15:07
Посли західних держав під час зустрічі зі спікером Володимиром Литвином заявили про необхідність проведення чесної передвиборної кампанії в Україні в 2004 році.

Про це повідомив у коментарі "Українській правді" після завершення зустрічі посол США Джон Гербст.

"Під час зустрічі кілька дипломатів висловилися щодо політреформи – вони посилалися на рішення ПАРЄ. І усі розуміють, що потрібен прозорий процес під час виборів президента", - сказав Гербст.

"Це дуже важливо – прозорий справедливий передвиборний процес", - підкреслив він. "Посли висловилися про побоювання і турботи", - сказав Гербст.

Як відомо, у середу спікер Литвин у готелі "Національна" давав обід для послів країн "великої сімки", ЄС і країн - кандидатів на членство в ЄС.

Гербст відзначив, що під час зустрічі Литвин "говорив про сучасну ситуацію у Верховній Раді, про конституційну реформу, про формування Центральної виборчої комісії".

По словами Гербста, Литвин повідомив, що "працює над тим, щоб було досягнуто компроміс із приводу нових членів ЦВК".

На уточнення, чи мав на увазі Литвин внесення в ЦВК кандидатів від опозиції, Гербст сказав: "Він [Литвин] хоче, щоб був компроміс. Це значить, що з запропонованими кандидатурами повинні усі погодитися. На наш погляд, це розумний, позитивний підхід".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування