Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вашингтонське керівництво радіо "Свобода" звинувачує владу

Середа, 11 лютого 2004, 19:04
Керівництво американської корпорації звинувачує владу України в утиску свободи слова.

Про це йдеться у заяві президента "Радіо Вільна Європа/Радіо "Свобода" Томаса Дайна, поширеній після рішення радіо "Довіра" про виключення програм "Свободи" із мережі свого мовлення.

Дайн назвав це "політичним кроком проти демократії, проти свободи слова й свободи преси".

"Це крок проти "Радіо Свобода", який вкотре демонструє, що політичне керівництво України неспроможне жити у відкритому суспільстві і змушене контролювати медіа, як в старі часи Радянського Союзу".

Як відомо, "Довіра", віднедавна очолювана людиною СДПУ(О) Сергієм Кічігіним, вирішила припинити мовлення на своїй FM-частоті радіостанції "Свобода". Це рішення пояснюється тим, що програми "Радіо Свобода" у нинішньому вигляді не вписуються у нову концепцію і "потребують переформатування".

У зв'язку з цим із заявою виступило також Бюро іноземного радіомовлення США (International Broadcasting Bureau), яке координує роботу "Свободу".

Бюро іноземного радіомовлення США уклало угоду з "Довірою", і воно кваліфікує такі рішення "Довіри" як неправові – "оскільки відповідно до угоди сторона, яка вирішила припинити мовлення, має про це попередити за місяць до розірвання контракту".

Також колектив української служби "Радіо Свобода" вважає це рішення "наступом на демократію та на свободу слова".

"Напередодні президентських виборів таке рішення "Довіри" є особливо промовистим", - зазначено у заяві.

Читайте також:

СДПУ(О) ВИКИНУЛО РАДІО "СВОБОДА" З ЕФІРУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...