Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович проконтролює, щоб "Криворіжсталь" приватизували правильно

Четвер, 12 лютого 2004, 14:17
Уряд України має намір контролювати перебіг приватизації Криворізького державного гірничо-металургійного комбінату (КГГМК) "Криворіжсталь" (Дніпропетровська обл.).

Про це заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович під час робочої поїздки в Дніпропетровську та Донецьку області при відвідуванні підприємств гірничо-металургійного комплексу.

Янукович вважає, що приватизація меткомбінату допоможе залучити інвестиції для його подальшої модернізації. При цьому він відзначив необхідність залучення колективу підприємства до приватизації і забезпечення гласності цього процесу.

Раніше повідомлялося про намір Фонду держмайна України почати конкурс по приватизації "Криворіжсталі" у 2004 році.

Раніше джерело на російській "Северстали" повідомило "Інтерфаксу", що не виключає можливості участі компанії в приватизації "Криворіжсталі". При цьому воно відзначило, що справедлива ціна за держпакет українського комбінату може скласти "кілька сотень мільйонів доларів - до 1 мільярда".

"За певних умов ми зацікавлені в приватизації "Криворіжсталі", - сказало джерело, не уточнивши, на яких саме умовах.

"Криворіжсталь" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%.

Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більш 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і більш 7,8 млн. тонн чавуна.

Інтерфакс-Україна



"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування