Опозиція переконана, що "кегебіст-СДПУ(О)шник" Кичигин спеціально прибрав "Свободу" перед виборами

Четвер, 12 лютого 2004, 14:36
Парламентська фракція Блоку Юлії Тимошенко висловлює рішучий протест проти чергової хвилі ліквідації незалежних засобів масової інформації в Україні. Про це говориться в заяві БЮТ, поширеній у четвер прес-службою блоку.

БЮТ наголошує, що "неприховане замовлення влади на ліквідацію радіостанції "Свобода" розглядається як ще один акт "брутальної розправи над свободою слова й правом українського суспільства на об‘єктивну та незалежну інформацію".

"Нахабна каральна акція щодо радіо "Свобода", яке мало мужність надавати ефір представникам опозиційних сил та висловлювало альтернативну до владної точку зору, свідчить про остаточну ліквідацію незалежної преси в Україні", - говориться в заяві.

"Утиски свободи слова, ручне управління провладними ЗМІ з адміністрації президента, рішення припинити мовлення "Свободи" та судове рішення про закриття опозиційної газети "Сільські вісті" однозначно виявляють плани влади щодо інформаційної "зачистки" напередодні президентських виборів", - зазначає БЮТ.

БЮТ висловлю свою підтримку колективу радіо "Свободи" та запевняє, що "всіма законними засобами буде протистояти намірам влади прибрати з ефіру одну з найбільш професійних журналістських команд України".

Блок Юлії Тимошенко закликає всі опозиційні сили, демократичну громадськість та міжнародні правові організації не піддаватися на "облудливі запевнення та недолугі пояснення з боку влади".

У той же час УРП "Собор" у своїй заяві з приводу припинення трансляції "Свободи" наголошує, що близько місяця тому радіо "Довіра" на хвилях якого, зокрема, транслювалися в FM-діапазоні передачі "Свободи", змінило власника.

"Новим керівником радіо став наближений до СДПУ(О) колишній професійний офіцер радянських спецслужб Кичигин. Прогнозовані наслідки не забарилися: 11 лютого керівництво радіо "Свобода" отримало повідомлення, що начебто в зв’язку зі зміною концепції передач радіо "Довіра" з 17 лютого цього року трансляція радіо "Свобода" в FM-діапазоні припиняється", – говориться в заяві "Собору".

УРП "Собор" вважає усунення радіо "Свобода" з популярного FM-діапазону виявом "політичної розправи над авторитетним, неупередженим радіо, завдяки якому мільйони слухачів в Україні могли отримувати об’єктивну політичну інформацію".

"Не важко здогадатися, що на такий крок ставленик соціал-демократів об’єднаних Кичигин пішов саме у зв’язку з наближенням президентських виборів", - зазначає "Собор".

УРП "Собор" водночас висловлює подив щодо "недалекоглядності тих посадових осіб Сполучених Штатів Америки", які в переддень українських виборів ухвалюють рішення про скорочення вдвічі обсягу мовлення "Голосу Америки" українською мовою, які "нічого не зробили для збільшення потужності передавачів, які транслюють програми Радіо "Свобода" в короткохвильовому діапазоні, а також для організації мовлення Радіо "Свобода" на середніх хвилях з території сусідніх держав".

"Собор" закликає демократичні держави Заходу зробити все можливе, щоб україномовні передачі підтримуваних ними радіостанцій залишалися доступними для якомога більшого числа українців, щоб ці передачі продовжували нести громадянам нашої держави об’єктивну інформацію про політичні процеси, які відбуваються в Україні і світі.

УРП "Собор" також закликає українську опозицію зробити все можливе для того, щоб іще до президентських виборів створити ефективну мережу мовлення в FM-діапазоні, яка зможе подолати стіну неправди, що зводиться підконтрольними владою ЗМІ.

Читайте також:

СДПУ(О) ВИКИНУЛО РАДІО "СВОБОДА" З ЕФІРУ




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування