Путін, на відміну від Кучми, не хоче змінювати під себе Конституцію

Четвер, 12 лютого 2004, 15:03
Володимир Путін підтвердив своє негативне ставлення до ідеї збільшення терміну президентських повноважень до семи років.

"Звичайно, це прагнення до певної стабільності, але стабільність може перейти в застій", - сказав кандидат у президенти РФ, відповідаючи на питання довірених осіб.

Крім того, за його словами, реалізація ідеї збільшення термінів спричинить за собою зміну Конституції, що негативно відіб'ється на розвитку російської державності.

"Краще не чіпати Основний закон держави, а працювати в тих рамках, що його розроблювачі заклали", - підкреслив Путін.

"Ви за чотири роки не встигнете зробити все", - зауважив один з довірених осіб. "Ви допоможете - ми зробимо", - парирував Путін.

"Завжди можна знайти аргументи, посилаючись на які можна продовжити термін повноважень керівника, начальника будь-якого рангу", - зазначив Путін.

Міркуючи вголос, президент із посмішкою сказав: "Звичайно, можливо, п'ять років було б нічого, але сім – забагато". "Маючи величезну кількість проблем, працювати треба з повною віддачею сил. Якщо сім років от так працювати – з розуму можна зійти", – сказав, посміхаючись, Путін. Ці слова зала зустріла сміхом і оплесками.

Кандидат у президенти знову підкреслив, що правити Конституцію - це шлях до нестабільності.

"Чотири роки - не великий і не малий термін", - вважає Путін. За його словами, два рази по чотири, якщо людина нормально відробить, це буде вісім років.

Він також заявив, що задача керівника високого рангу - запропонувати суспільству людину, що буде гідна працювати далі. Як відзначив Путін, якщо ця людина буде працювати, то з ним усе одно прийдуть свіжі ідеї і нові люди, що будуть корисні для розвитку держави.

РІА Новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування