Омельченко вважає, що підстав для порушення кримінальної справи проти нього немає

Четвер, 12 лютого 2004, 15:04
Мер Києва Олександр Омельченко заявляє про відсутність підстав, щоб говорити про порушення в роботі столичної держадміністрації, що нібито були виявлені при перевірках її роботи генеральною і київською прокуратурами.

У четвер він нагадав, що в ході нещодавньої перевірки генеральною і міською прокуратурами перевірялася робота всіх підрозділів Київдержадміністрації, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Омельченко підкреслив, що він визнає "тільки офіційні висновки недоліків, що перевіряють" з викладенням зловживань, фактів перевищення влади або порушень в особистих інтересах.

Він заявив, що "усе, що може бути викладено в письмовій формі з обґрунтуваннями, буде обов'язково визнано, і громадськість буде поінформована про це в повному обсязі". Разом з тим, за його словами, на сьогодні жодних висновків, офіційних матеріалів або листів у нього немає.

Омельченко також відзначив, що стосовно його заступників у випадку виявлення порушень висновки і рішення може ухвалити лише сесія Київської міської ради.

Він підкреслив, що під час перевірки не обговорювалося з керівниками управлінь питання зловживань, перевищення влади і тим більше користі, "тому на даний момент відсутні будь-які підстави діяти".

Омельченко також відзначив, що останніми роками при зміні керівництва МВС і прокуратури "завжди першим кроком були перевірки". Він нагадав про комплексну перевірку всієї діяльності Київдержадміністрації в 2003 році.

На сьогодні є офіційні висновки Рахункової палати, а також підсумки аудиту про господарську діяльність мерії. "Якщо перевірка починається в січні, то вона стосується діяльності того ж 2003 року", – відзначив мер.

Він назвав "грою в плітки і маленький шантаж" повідомлення про нібито можливе залучення до кримінальної відповідальності його самого і двох його заступників, що останнім часом з'явилися в окремих інтернет-виданнях.

Читайте також:

ПРОТИ ОМЕЛЬЧЕНКА МОЖУТЬ ПОРУШИТИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування