Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА ВИБОРИ "НАША УКРАЇНА" ГОТУЄ 100 ТИСЯЧ СПОСТЕРІГАЧІВ І СВОЄ ТАБЛО

Четвер, 12 лютого 2004, 16:19
Три опозиційні сили українського парламенту працюють над угодою про "систему співробітництва" на виборах президента 2004 року і після них, повідомив на прес-конференції в четвер керівник офісу блоку "Наша Україна", народний депутат Олег Рибачук.

За словами Рибачука, над угодою "трійка працює вже майже тиждень на декількох рівнях: на рівні керівництва і робочих груп", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Рибачук також сказав, що "Наша Україна" може "розробити свою стратегію – кроки, що унеможливлять фальсифікацію виборів".

Про це він сказав у зв'язку з тим, що блок "Наша Україна" не сподівається, що в ЦВК потраплять незалежні від президента люди, тому готує своїх 100 тис. спостерігачів для паралельного підрахунку голосів на президентських виборах.

За його словами, підготовка спостерігачів триває вже майже рік. "Сподіватися на те, що в ЦВК будуть допущені люди, що будуть професіоналами і які не будуть залежні від президента, було б дуже наївно", - сказав депутат.

"Наша Україна" планує, що під час голосування на президентських виборах на кожній виборчій дільниці буде по 2 підготовлених блоком спостерігача.

"На тій дільниці, де присутня підготовлена незаангажована людина, вибори сфальсифікувати буде дуже складно", - думає Рибачук.

За його словами, "головне, що лякає владу - це паралельний підрахунок голосів", тому "Наша Україна" планує організувати свій центр зі своїм табло.

До центру будуть запрошені журналісти, представники дипломатичних кіл, міжнародні спостерігачі, що у режимі реального часу зможуть "бачити, як стовпчик напроти того або іншого прізвища росте".

Також про діяльність "трійки" Рибачук сказав, що вони працюють над програмою "кроків перших ста днів після виборів з погляду наближення України до європейських стандартів".

Він відзначив, що відповідно до соціологічних опитувань, українські громадяни є прихильниками польського варіанту входження до Європи, тому в блоці "Наша Україна" працює низка експертів, що знайомі з цією тематикою, включно з іноземними експертами.

За словами депутата, уже відпрацьована українською мовою стратегія, що враховує досвід Польщі по інтеграції в Європу. Блок "Наша Україна" також співпрацює в цьому питанні з організаціями, що працюють над реформами, зокрема Всесвітнім банком, Європейським банком реконструкції і розвитку.

За словами Рибачука, програму ста днів буде "відпрацьовано і науково обґрунтовано", для чого наприкінці лютого представники опозиційних сил зустрінуться з українськими експертами, що використовуватимуть напрацювання експертів Всесвітнього банку щодо реформування сільського господарства, енергетики та інших сфер.

За його словами, через кілька тижнів заплановано більш детальне обговорення економічних позицій програми, зміни яких повинні відбутися після зміни влади.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування