Указ Кучми полегшить роботу грабіжникам банків

Четвер, 12 лютого 2004, 16:37
Безпека перевезення та збереження банками коштів в процесі їх інкасації може опинитися під загрозою через указ президента України "Про заходи щодо впорядкування проїзду автомобілів, оснащених спеціальними пристроями" від 6 лютого 2004 року N 165/2004.

Про це говориться в коментарі президента Асоціації українських банків Олександра Сугоняко, поширеному прес-службою АУБ.

Відповідно до указу, монопольне право на встановлення і використання спеціальних сигнальних звукових і світлових пристроїв закріплюється виключно за транспортними засобами дорожньо-патрульної служби ДАІ МВС України, Управління державної охорони України, автомобілями міліції, військової інспекції, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони тощо.

При цьому з невідомих причин до цього списку не включено оперативний автотранспорт банківських установ з перевезення та інкасації коштів.

Як відомо, до цього часу, відповідно до п. 1.10 Інструкції НБУ "З організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів в установах банків України" (зареєстрована в Мінюсті 13.01.04р. за № 33/8632), оперативні автомобілі підрозділів банків з перевезення валютних цінностей та інкасації коштів дозволялося обладнувати спеціальними звуковими та світловими сигналами синього кольору (відповідно до вимог ДСТУ 3849-99), що забезпечувало безперешкодний та безпечний проїзд під час перевезення валютних цінностей та інкасації грошей.

Констатуючи позицію банків, Олександр Сугоняко наголосив, що держава зобов'язана дбати та забезпечувати банкам зручність і надійність збереження як своїх коштів, так і коштів громадян, підприємств та установ.

"А отже, банківські транспортні засоби в процесі перевезення та інкасації грошей обов'язково мають забезпечуватися спеціальними сигнальними звуковими і світловими пристроями. Інакше безпека перевезення та надійність збереження таких коштів опиняються під питанням, що викликає серйозне занепокоєння з боку як комерційних банків, так і НБУ", - сказав Сугоняко.

Читайте також:

Кучма визначив, кого возити з кортежем, та ввів єдині номери для ВР, Кабміну й АП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...