Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко вважає зачисткою влади санінспекцію на "Радіо-Рокс"

Четвер, 12 лютого 2004, 17:55
Наближення президентських виборів активізує активні зачистки серед ЗМІ України.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи інформацію, що телерадіоорганізація "Довiра" вилучить зі своєї мережі мовлення програми Радіо "Свобода", повідомляє УНІАН.

"На жаль, з наближенням президентських виборів у вітчизняному медіа-просторі розпочалися активні зачистки", – сказав Томенко.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", народний депутат зазначив, що подібні дії було неважко передбачити, адже вище державне керівництво неодноразово демонструвало неперебірливість у засобах досягнення мети.

"Нині можна пересвідчитися - влада демонструє доволі примітивний, але ефективний підхід у боротьбі з опозиційними ЗМІ. Всі мас-медіа, які намагаються діяти в режимі достовірності, актуальності, критичності, підпадають під скорочення, примусове виведення з інформаційного простору", – зазначив Томенко.

Він звернув увагу на те, що протягом кількох останніх тижнів санітарно-епідеміологічні служби "вимкнули" рубильник "Радіо-Рокс", на якому транслювалися засідання Верховної Ради та ефіри "Громадського радіо".

Згодом суд постановив закрити наймасовішу громадсько-політичну опозиційну газету "Сільські вісті", а тепер – припинення трансляції програм Радіо "Свобода".

Томенко також відзначив вибірковість, з якою відбувається фільтрація інформаційного простору, адже тиску в тій чи іншій формі зазнають лише ті видання, які критично висвітлюють дії влади і які мають значний рейтинг популярності серед громадян.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування