Влада планує низку вибухів, один з яких – проти Віктора Ющенка?

Четвер, 12 лютого 2004, 18:28
Народний депутат України Василь Червоній вважає, що вибух у Дарницькому суді столиці є "одним з етапів масштабного плану з дестабілізації ситуації в Україні і введення надзвичайного стану". "Не виключено, що це - перший вибух з тих, які ще пролунають в Україні".

"Звичайно, організувати подібний теракт без відома влади, без участі силових структур в Україні майже неможливо", - сказав він, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"У мене є інформація, що планується здійснити серію добре спланованих вибухів, які не понесуть за собою масових жертв. Правоохоронні органи, звичайно, не знайдуть їхніх авторів, замовників і виконавців. І є також інформація, що об’єктом одного із таких вибухів може стати Віктор Ющенко і люди з його команди. Наприклад, в момент посадки чи висадки з автомобіля", – заявив Червоній.

"Це не просто прогноз, а інформація, що надходить до депутатів з парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності", – додав парламентарій.

"Безумовно, від української влади можна очікувати чого завгодно. В цьому переконалися не лише я і мої колеги-політики, а і пересічні громадяни. Тому ми повинні бути готові до будь-яких провокацій і сприймати вибух в Дарницькому суді як серйозне попередження всій українській демократії", – наголосив Червоній.

Він підкреслив, що здійснити подібну акцію одноосібно, змайструвати подібний вибуховий пристрій в побутових умовах – завдання практично нереальне.

"Такої сили вибухів в Україні не було. Це не можна порівняти з вибухами, наприклад, автомобілів, які сталися під час кримінальних "розбірок". До того ж українській криміналітет давно усвідомив, що перед виборами влада вдає бурхливу боротьбу з корупцією, і в такий час краще не висовуватися, не загострювати ситуацію і тим більше – не вдаватися до таких резонансних кроків, як вибухи.

З іншого боку, нашим північно-східним сусідам не вдалося втягнути Україну в конфлікт з мусульманським світом. В Україні і влада, і опозиція мають стабільні стосунки з кримськими татарами, а через них - з усім мусульманським світом. І з цього боку, дякувати Богові, нам нічого не загрожує.

Отже, можна зробити висновок, що влада сама організовує вибухи для того, щоб дестабілізувати ситуацію в країні", – заявив Василь Червоній.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування