Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш обіцяє випросити у Кучми квоту для Соцпартії у ЦВК

Четвер, 12 лютого 2004, 20:09
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш заявляє, що із Соціалістичною партією й президентом Кучмою ведуться переговори стосовно врахування позиції СПУ серед членів Центральної виборчої комісії.

"Ми поважаємо той тип консультацій, який на цей час проводять соціалісти. І думаю, що їх пропозиції мають бути обов'язково враховані. Ми зараз шукаємо такі можливості, щоб врахувати їхню позицію, як однієї з опозиційних сил, мати своє представництво в Центральній виборчій комісії", - сказав Гавриш у коментарі "Медіа-центру "Кандидат".

"Це питання будь-яким чином буде вирішене. Як воно буде вирішене, я не можу зараз говорити, але ми ведемо зараз консультацію з цього приводу з президентом", - додав він.

У той же час лідер соцпартії Олександр Мороз повідомив, що ніхто із фракції соціалістів не консультується з більшістю. Але, за словами Мороза, це не вплине на позицію його фракції у проведенні політичної реформи.

Мороз також повідомив, що поставив у четвер свій підпис на письмовій угоді між парламентськими фракціями про розблокування роботи парламенту, яка розглядатиметься на початку наступного тижня. Лідер соціалістів також повідомив, що угоду підписав віце-спікер Мартинюк.

Як повідомлялося раніше, затвердження парламентом нового складу Центральної виборчої комісії заплановане на вівторок, 17 лютого. На думку експертів, воно може призвести до зміни конфігурації політичних сил у подальшому впровадженні політичної реформи.

Соцпартія у своїй компромісній заяві стосовно проведення політреформи обов'язковим пунктом внесла пропозиції стосовно кандидатур до складу ЦВК, які не були враховані ні президентом України у поданому ним списку кандидатур, ні у середу на засіданні комітету ВР із питань державного будівництва та місцевого самоврядування, які рекомендували Раді у вівторок розглянути й затвердити цей список.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...