Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ОБЛИВ ЮЩЕНКА БРУДОМ ПЕРЕД КВАСНЕВСЬКИМ

Четвер, 12 лютого 2004, 20:52
Президент України Леонід Кучма заявляє, що блок "Наша Україна" став на заваді відкриттю "Пам'ятника орлятам" на Личаківському цвинтарі у Львові.

Про це він заявив у четвер на спільній з президентом Польщі Александром Кваснєвським прес-конференції у Варшаві, відповідаючи на питання про статтю Ющенка в "Газеті виборчій".

Як повідомляє прес-служба президента, Кучма зазначив, що "не хоче бути подібним до тих, хто, виїжджаючи за межі батьківщини, лає її".

Він заявив, що коли разом "з президентом Польщі повинні були у 2002 році відкрити на Личаківському цвинтарі відомий усій Польщі "Пам'ятник орлятам", а також українським загиблим воякам", Львівська міська рада стала на заваді цьому.

"Львівська міська рада, де більшість від цієї політичної сили – "Нашої України", – зробила все для того, щоб візит президента Польщі до Львова не відбувся, і ця подія не відбулася", – сказав Кучма.

Кучма також відзначив, що "Наша Україна" зробила все, щоб український парламент не прийняв постанови, у якій дав би оцінку Волинським подіям, які сталися 60 років тому.

Він нагадав, що "польський сейм конституційною більшістю, чи навіть три четвертих, прийняв постанову по цих подіях", а "Наша Україна" робила "все, щоб заблокувати цей процес". "І "Наша Україна", депутати проголосували проти цього", - сказав Кучма.

За словами Кучми, вшанування жертв – "це свята справа", і він разом з Кваснєвським зробили все, щоб на Волині був відкритий "Пам'ятник примирення".

В той же час, коментуючи заяву президента, керівник Центрального штабу "Нашої України" Роман Безсмертний порадив Кучмі, а також тим, хто готує його візити за кордон, "уважніше вивчати результати голосування у Верховній Раді".

"10 липня 2003 року Верховна Рада ухвалила постанову № 1085-15, в якій було дано оцінку волинським подіям 60-річної давнини. Віктор Ющенко особисто проголосував "За". Саме завдяки голосам "Нашої України" постанову було ухвалено 227 голосами.", - сказав Безсмертний в коментарі прес-службі блоку.

Таким чином, президент Леонід Кучма обманув Олександра Квасневського," – зазначив Роман Безсмертний.

"Я це розцінюю як цілеспрямовану акцію з боку вищого керівництва України, метою якої є дискредитація Віктора Ющенка і очолюваної ним політичної сили на міжнародній арені в рік президентських виборів", – заявив керівник Центрального штабу "Нашої України".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...