Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Європи рекомендує Кучмі змиритися, що про нього "шуруватимуть бруд"

П'ятниця, 13 лютого 2004, 10:52
Комітет міністрів Ради Європи ухвалив у четвер рішення щодо України, в якому закликає Київ дотримуватися рекомендацій у галузі свободи слова, повідомляє "Німецька хвиля".

Комітет міністрів закликав українські власті виконувати рекомендації Ради Європи щодо забезпечення свободи слова. Такою рекомендацією можна вважати також і ухвалену в четвер Декларацію про свободу політичних дебатів у медіа.

Як записано в документі, Комітет міністрів Ради Європи усвідомлює, що в деяких країнах-членах політики або чиновники досі захищені від розповсюдження інформації про них у пресі, а це суперечить праву на свободу слова. У декларації говориться про право мас-медіа на розповсюдження негативної інформації чи критичних думок щодо політиків або чиновників.

Комітет міністрів зазначає, що уряд і інші державні інституції, які мають домінуючу позицію, не мусять бути захищеними окремим законом від наклепницької чи образливої інформації. За декларацією, політики й діячі мають погодитися з тим, що за ними спостерігатиме громадськість, а на їхню адресу висловлюватиметься критика, особливо через пресу.

У декларації сказано і про свободу сатири - так, десята стаття Конвенції з прав людини дозволяє використовувати сатиричний жанр, де застосовується перебільшення чи навіть провокація, але при цьому публіка не має вводитися в оману. Приватне й сімейне життя політиків і чиновників має бути захищено законодавством.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування