Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко судитиметься з ДПАУ і розслідує їх оборудки з ПДВ

П'ятниця, 13 лютого 2004, 16:41
Компанія "Рошен" подасть до суду на заступника голови ДПАУ Юрія Гриба. Про це заявив народний депутат України Петро Порошенко, коментуючи заяву заступника голови ДПАУ Юрія Гриба, що у податківців є підстави для порушення кримінальних справ по ряду підприємств, пов’язавши їх з представником "Нашої України".

"Я обурений надзвичайно низьким рівнем володіння проблемою, а простіше кажучи, - повною непрофесійністю заступника голови ДПА Юрія Гриба, до функціональних обов'язків якого входить відповідальність за долі мільйонів підприємців України", – заявив Порошенко.

"Виходячи з коментарів, з якими я встиг ознайомитися в Інтернеті, на думку цього "горе-митаря", сам факт закупівлі підприємством сировини у іноземного постачальником є доведеним фактом злочину. Для більшої ваги названа корпорація "Рошен", яка закупила сировини на 219 млн. доларів США, 16 млн. марок і певну кількість загадкових дарійських лір.

Я глибоко переконаний, що корпорація "Рошен" подасть судовий позов проти заступника голови ДПА Гриба за підрив ділової репутації підприємства, що об'єднує понад 10 тисяч працівників", – заявив Порошенко.

"Істина полягає в тому, що корпорація "Рошен", проти якої майже рік на порушення Закону України "Про дерегуляцію підприємницької діяльності" велася податкова перевірка, насправді сплачує до бюджету понад 100 млн. грн. податків на рік і є лідером галузі саме за обсягами сплачених податків", – зазначив депутат.

Порошенко сказав, що дійсно звертався до Гриба і надав йому офіційні дані про обсяги сплачених податків, але звертався з єдиною метою: отримати вибачення за "голослівні звинувачення".

За словами Порошенка, замість цього Грибом було продемонстровано "сфальсифікований акт", що передбачав накладання штрафів та санкцій у обсязі понад 15 млн. грн. Згідно з цим актом було зроблено спробу порушити кримінальну справу, але слідство не знайшло складу злочину й у порушенні справи відмовило.

Після цього, за цим самим актом справа кілька разів порушувалася і закривалася, що свідчить про недосконалість законодавства й незахищеність підприємців перед свавіллям податківців, зазначив депутат.

Він додав, що після цього, за рішенням суду, було проведено судово-бухгалтерську експертизу, яка підтвердила абсолютну правоту корпорації "Рошен".

"Більш того, для незалежної перевірки було запрошено міжнародну аудиторську компанію KPMG, яка зробила висновок, що звинувачення ДПА є "абсолютно безпідставними, не відповідають законодавству України і суперечать взятим на себе Україною міжнародним зобов'язанням", - сказав Порошенко.

"Насправді, у даному випадку ми маємо справу зі спробою брутального тиску на десятки тисяч працівників корпорації "Рошен", зловживанням своїм службовим становищем заступником голови ДПА Грибом та політичним тиском на народного депутата України", - вважає Порошенко.

Причиною цього вів вважає ініційоване ним як головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету розслідуванням крадіжки коштів з Державного бюджету України через механізм відшкодування ПДВ.

"Мова йде про спробу брутальної політичної розправи з задіянням всіх сил державних правоохоронних органів, організовану главою адміністрації президента України Віктором Медведчуком, представником якого в ДПА є Юрій Гриб", – відзначив представник "Нашої України".

"Пане Гриб, вам за це доведеться відповідати в суді. Підприємства вимагають від вас спростування недостовірної інформації і вибачення. Заява Юрія Гриба є ще одним підтвердженням термінової необхідності скасування права податкової порушувати кримінальні справи і знищувати бізнес мільйонів підприємців України без судового узгодження податкових зобов'язань", - наголосив Порошенко.

"Ситуація, що склалася, вимагає негайного внесення змін до законодавства, що могли б зупинити свавілля податкових махінаторів в тотально корумпованій системі викачування коштів з Державного бюджету України та українського бізнесу", - додав він.

"Необхідно негайно припинити війну, що її веде Державна податкова адміністрація України проти української економіки та українського народу", – наголосив Порошенко.

Читайте також:

ДПАУ ВЗЯЛАСЯ ЗА ФІРМИ ПОРОШЕНКА



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування