ЯНУКОВИЧ ЩЕ НЕ ВИРІШИВ, ЧИ ЙТИ ЙОМУ В ПРЕЗИДЕНТИ, але збирається працювати прем'єром до 2006

Субота, 14 лютого 2004, 14:24
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович ще не вирішив питання щодо участі у виборах президента.

Це питання, за його словами, зараз несвоєчасне.

"Сьогодні моя задача, як глави уряду - займатися іншими проблемами й іншими обов'язками", - заявив прем'єр у суботу в Димитрово (Донецька область), де відзвітував перед виборцями як депутат обласної ради по Димитрівському виборчому окрузі №7.

"Прийде час - і буде відповідь", - сказав він.

Янукович відзначив, що рішення про участь у президентській кампанії він буде ухвалювати не одноосібно. Зокрема, коли відчує, що цього захочуть його однопартійці і партнери.

"Я маю на увазі, насамперед, лідерів тих політичних сил, що сьогодні представляють центристський блок в парламенті й у державі", - пояснив він.

У той же час він заявив, що нинішній уряд має намір працювати до 2006 року за умови проведення конституційної реформи.

Урядові потрібно дати можливість пропрацювати мінімум 5 років для реалізації намічених планів, сказав прем'єр. Він упевнений також, що в цьому зацікавлений і весь український народ.

"Я думаю, що нам удасться провести конституційну реформу, і цей уряд пропрацює до 2006 року", - заявив Янукович під час поїздки по області після пленуму Донецької обласної ради ветеранів.

За його словами, зараз уряд працює над виконанням затвердженої парламентом програми, і підсумки її виконання будуть підведені 28 лютого.

Перед парламентом уряд відзвітується приблизно в травні, повідомив прем'єр.

Як повідомлялося, 24 грудня 2003 року Верховна Рада України попередньо схвалила законопроект по внесенню змін у Конституцію, що визначає, що в 2004 році громадяни України оберуть президента країни терміном на два роки, потім, починаючи з 2006 року, главу держави буде вибирати парламент. Однак 3 лютого парламент вирішив залишити чинною норму про всенародне обрання президента.

Янукович призначений прем'єр-міністром України 21 листопада 2002 року. Це десятий уряд України за роки незалежності.

Середньостатистичний термін повноважень одного уряду складає близько 16 місяців. Найдовше на посаді глави Кабміну працював сьомий прем'єр - Валерій Пустовойтенко - з липня 1997 по листопад 1999 року.

Чергові президентські вибори намічені на осінь 2004 року. Відповідно до чинної Конституції, Кабінет міністрів складає повноваження перед новообраним президентом України.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування