Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободу" "глушать", як у старі часи - вважають міжнародні журналісти

Субота, 14 лютого 2004, 16:06
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) вважає, що припинення мовлення радіо "Свобода" має політичне підгрунтя.

Як повідомляє Інститут масової інформації, в заяві зазначається, що рішення про закриття мовлення в Україні радіо "Свобода" напередодні президентських виборів "пахне політичним втручанням на кшталт старих часів".

"Незважаючи на те, що це рішення було прийнято в контексті змін у концепції радіостанції, реальність така, що нове керівництво перебуває під впливом команди президента Леоніда Кучми, - зауважив Айдан Уайт, генеральний секретар МФЖ. - У дійсності це пахне політичним втручанням старих часів, спробою придушити радіо, на якому висловлюються альтернативні політичні погляди в Україні".

Віднині українці мусять ловити "Свободу" на коротких хвилях, що транслюються з Праги. "Система ФМ життєво необхідна для того, щоб її почула головна слухацька аудиторія в Україні, - підкреслив Уайт. - Заходи влади викликають підозри щодо того, як у наступні місяці вона буде поводитися з критичними та незалежними засобами масової інформації".

МФЖ побоюється, що найближчими місяцями матимуть місце нові спроби тиску на іноземні радіостанції та організації, які підтримують активістів захисту свободи слова.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування