Гербст застеріг щодо податкових репресій, а СДПУ(О) попросила його не влаштовувати "каштанових революцій"

Понеділок, 16 лютого 2004, 10:26
Посол Сполучених Штатів Америки Джон Гербст під час свого перебування у Львові висловися проти використання фіскальних органів як засобу політичного тиску, пише "Поступ".

У своєму висновку Гербст підтримав опозиціонерів, які постійно скаржаться на політизованість Львівської податкової та утиски підприємців.

"Податкова повинна служити народові України, а не бути інструментом, який влада застосовує для переслідування своїх опонентів", - заявив посол.

Він також висловив занепокоєння, що методи роботи податкової, які наразі застосовувалися лише у Львові, тепер можуть бути застосовані і на загальнодержавному рівні у зв'язку з недавніми кадровими змінами у Податковій адміністрації, пише видання.

Коментуючи поширену на минулому тижні світовими агентствами інформацію газети "Аль Хаят" про купівлю "Аль Каїдою" ядерної зброї в українських вчених, Гербст заявив, що репортажі про те, що США знали про продаж Україною зброї "Аль Каїді" є дезінформацією, додавши, що досить часто засоби масової інформації дезінформують читачів.

Гербст перебував у Львові два дні, 13-14 лютого. Він зустрічався з обласним та міським керівництвом (губернатором Олександром Сендегою, мером Львова Любомиром Буняком, головою облради Михайлом Сендаком), а також із політиками з "Нашої України", СДПУ(О) та БЮТ. Окрім того, посол зустрівся з кардиналом Любомиром Гузаром.

Як повідомив "Львівській газеті" координатор блоку "Наша Україна" у Львівській області Петро Олійник, під час зустрічі з Гербстом вони обговорили конституційну реформу та події, які відбувалися у Львівській області, зокрема переслідування через політичні мотиви, недотримання принципу свободи слова.

"Посла цікавила ситуація в міській раді, зокрема взаємодія між мером і "Нашою Україною". Запитував він і про протистояння в обласній раді між СДПУ(О) та "Нашою Україною. Узагалі його турбувала політична ситуація в області", – розповів голова львівської БЮТ Іван Денькович.

В той же час представники СДПУ(О) під час зустрічі з Гербстом заявили про неприпустимість втручання США у внутрішні справи України.

"Ми не приховували, що нас хвилюють надмірна увага зовнішніх спостерігачів і ті прогнози, що описані в The Wall Street Journal Europe й передруковані "Українською правдою". Там, власне, зазначено, що кошти, які скерують в Україну, мають бути видані так, аби відбулася "каштанова революція". Це викликає занепокоєння, бо може вплинути на ситуацію, яка складатиметься перед голосуванням за політичну реформу", - заявив лідер львівської СДПУ(О) Ігор Шурма.

Читайте також:

Каштанова революція

ПОДАТКОВА МАСОВО АТАКУЄ "НАШУ УКРАЇНУ"

Порошенко судитиметься з ДПАУ і розслідує їх оборудки з ПДВ

ДПАУ ВЗЯЛАСЯ ЗА ФІРМИ ПОРОШЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування