Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить опозицію не підписувати угоду, за якою Медведчук стане спікером, а Кучма - прем'єром

Понеділок, 16 лютого 2004, 11:14
Фракція Блоку Юлії Тимошенко не підпише "Політичну угоду між депутатськими фракціями й групами у Верховній Раді України щодо проведення конституційної реформи та законодавчого забезпечення її реалізації".

Про це говориться в заяві БЮТ, поширеній на брифінгу Тимошенко у Верховній Раді.

"Підписання цієї угоди відкриє шлях до ухвалення змін до Конституції в остаточній редакції, а це, в свою чергу, гарантує збереження перебування команди Леоніда Кучми за будь-яких обставин при владі вже і після 2004 року. Реалізація конституційної реформи неодмінно призведе до того, що система влади зміниться, однак влада залишиться у тих самих людей", - говориться в заяві.

БЮТ наголошує на тому, що вся конституційна реформа задумана, організована і реалізовується лише з однією метою: "збереження влади чинної можновладної команди".

"Вони настільки упевнені в ефективності цього проекту, що вже сьогодні розподілили вищі державні посади, які займуть після реформи: Медведчук – спікер, Кучма та Янукович ділять між собою посади президента та прем‘єр-міністра. Для здійснення такого сценарію у них є діюча більшість у парламенті, яка, безумовно, збережеться і після введення конституційних змін за проектом Медведчука. Саме ця більшість є гарантом збереження їх влади після 2004 року", - говориться в заяві.

Фракція Блоку відмовляється сприяти втіленню цього "авантюрного" сценарію і заявляє, що не буде підписувати політичну угоду, доки не будуть скасовані результати "фіктивного" голосування за внесення змін до Конституції України від 23, 24 грудня 2003 року, які визнані європейськими структурами незаконними й нелегітимними.

"Відповідно, будь-які документи, що розвивають положення цієї реформи, також не будуть визнані у світі. Ігнорування демократичної процедури внесення змін до Конституції водночас із заявами влади про мету демократизації влади з допомогою реформи є лицемірними і абсурдними", - говориться в заяві Блоку.

"Політична реформа, у розумінні демократичних сил України, передбачає кардинальну зміну всієї системи влади, що включає і глибоке кадрове оновлення всіх її підрозділів та структур. Тому політична реформа, внесення змін до Конституції не можуть розпочатися раніше 2006 року – після чесних, демократичних виборів нового президента держави та проведення виборів до Верховної Ради на пропорційній основі", - говориться в заяві.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко закликає лідерів опозиційних політичних сил, керівників фракцій утриматися від підписання угоди і не дискредитувати саму ідею політичної реформи, що унеможливить її проведення за будь-яких обставин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування