Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арештували правоохоронців, які намагалися "повісити" вбивство Александрова на бомжа Вередюка

Понеділок, 16 лютого 2004, 13:56
Двоє працівників правоохоронних органів Донецької області затримані і доставлені в Київ у зв'язку з розслідуванням справи про вбивство журналіста Ігоря Александрова.

Підполковник, начальник Червонолиманського РВВС Донецької області і дільничний, котрі безпосередньо контактували на початковому етапі слідства з Юрієм Вередюком, підозрюваним в убивстві журналіста, затримані силами спецпідрозділу СБУ 13 лютого за дорученням Генеральної прокуратури України.

Про це на брифінг у понеділок у Києві повідомив перший заступник начальника головного управління "ДО" СБУ Анатолій Бурмич.

За його словами, Печерський суд м. Києва уже видав санкцію на арешт затриманих.

Слідство, повідомив Бурмич, розглядає різні версії смерті Вередюка, у тому числі і ту, що він помер не без допомоги.

Директор телекомпанії "ТОР" (Слов'янськ, Донецька обл.) Александров, зазнавши нападу, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року.

Прокуратура обвинуватила в убивстві Вередюка, що був виправданий 17 травня 2002 року Донецьким апеляційним судом за недоведеністю участі в здійсненні злочину. Донецька прокуратура оскаржила це рішення суду, а через два місяці Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, що ускладнилася інфарктом міокарда.

25 липня 2002 року Верховний суд України прийняв рішення направити на нове розслідування справу про вбивство Александрова. Виправдувальний вирок щодо Вередюка був скасований.

Раніше СБУ повідомляла, що організатор і безпосередні виконавці нападу на Александрова є членами краматорського організованого злочинного угруповання "17 участок", з якого затримали 10 осіб. Ще 7 осіб, що відбувають покарання за інші злочини, притягнуті до проведення слідчих дій по цій справі.

Генеральна прокуратура України офіційно заявила про розкриття убивства Александрова. Затримані як виконавці, так і організатори злочину.

Виконавцям висунуте обвинувачення в здійсненні навмисного убивства за обтяжливих обставин, вчиненого за попередньої змови (п. 1 ст. 93 Кримінального кодексу України в редакції 1961 року). Печерський місцевий суд Києва обрав для виконавців злочину запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування