Затримали трьох кілерів, які збиралися вбити слідчого Генпрокуратури

Понеділок, 16 лютого 2004, 14:22
Затримано трьох членів злочинного угруповання, що підозрюються в підготовці вбивства слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Галини Климович.

Операція проводилася спільними зусиллями співробітників головного управління "К" СБУ, управління СБУ в Одеській і Чернігівській областях із залученням сил управлінь МВС в Одеській, Чернігівській і Луганській областях, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на прес-центр Служби безпеки України.

У ході затримки вилучено три гранатомети РПК-18 і 100 г пластида. Підозрювані дають прямі показання, у тому числі про їхню причетність до здійснення резонансних убивств.

Климович веде розслідування злочинної діяльності організованого злочинного угруповання Мариянчука.

Як повідомив на прес-конференції в понеділок перший заступник начальника головного управління "К" СБУ Анатолій Бурмич, жодного опору при затримці зловмисники не чинили, тому що спецоперація проходила на високому рівні.

Так само він додав, що зброї при них не було. Про те, де вона знаходиться, затримані розповіли вже під час допиту. Ця зброя, за словами Бурмича, могла бути використана при замаху на вбивство Климович.

У січні 2000 р. на слідчого Генпрокуратури Климович уже було вчинено замах. Тоді біля її будинку в машині спрацював вибуховий пристрій. Співробітники Управління СБУ, за словами Бурмича, зв'язують діяльність цього угруповання з попереднім замахом.

Говорячи про затриманих, Бурмич відзначив, що "це люди віком за 30 років, без постійного місця роботи, цілком володіють навичками оперативної роботи".

На рахунку одеської банди Мариянчука розбої, грабіжництво, вимагання, убивства, у тому числі на замовлення, як відзначив Бурмич - "не одного, і не двох десятків людей".

Зараз, за словами Бурмича, сам Мариянчук знаходиться в одеському СІЗО, і з ним безпосередньо працює слідчий Генпрокуратури.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News