Польща - за асоційоване членство України в ЄС

Понеділок, 16 лютого 2004, 15:18
Польща не бачить перешкод для того, щоб Україна у майбутньому отримала статус асоційованого члена в Європейському Союзі.

Про це в інтерв'ю Українській Службі Бі-Бі-Сі заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Ян Трощинський, який в польському дипломатичному відомстві є куратором відносини з Європейським Союзом.

"Польща не бачить причин, чому після Угоди про співпрацю та партнерство з ЄС не може бути Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу. Але все треба робити крок за кроком", - сказав Трощинський Бі-Бі-Сі.

Він також додав, що в України "не можна відбирати перспективи" на повне членство в європейському Союзі.

"Не можна говорити, що Україна не надається до майбутнього членства в ЄС тільки тому що не надається... Це не аргумент! Проте, звичайно, все має просуватися крок за кроком. Як ми кажемо в Польщі, не одразу Краків будувався!" - сказав Ян Трощинський.

На його думку, нині Києву варто зосередитись на Плані Дій Україна-ЄС, щоб знати, що Київ має робити найближчі три роки в плані євроінтеграції.

"Звичайно, було б добре, аби План Дій наблизив Україну до зони вільної торгівлі з ЄС, наблизив до переговорів про Асоційоване членство", - сказав польський дипломат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування